За лијечење Вање и Дајане прикупљено 4 200 КМ

0
615

За лијечење Вање Мирковић и Дајане Лазаревић са Пала на хуманитарном концерту паљанског Културно-умјетничког друштва „Младост“ прикупљено је 4.200 КМ.
Хуманитарни концерт за помоћ суграђанкама организован је јуче, а умјетнички руководилац друштва Младен Крсман је рекао новинарима да су у акцији учествовале све секције КУД-а, а пролазници су уживали у стандардном репертоару овог друштва.

Крсман је навео да сваке године помажу људима који су у тешкој ситуацији, али да је ове године због пандемије вируса корона немогуће организовати нешто озбиљније у затвореном простору, па су одлучили да то буде на отвореном.

Чланица КУД-а „Младост“ Татјана Крстевски рекла је да се радо одазвала овој хуманитарној акцији и изразила наду да ће суграђанке што прије оздравити.

Хуманитарној акцији придружили су се и чланови Удружења за помоћ дјеци и омладини са посебним потребама „Сунце“ који су пролазницима нудили разне рукотворине и пчелиње производе.

Вањи Мирковић /24/ са Пала прије три године дијагностикован је Јуингов сарком /злоћудни тумор костију/ и сада је потребно сакупити новац за њено лијечење у иностранству.

Заинтересовани могу помоћи уплатом новца на рачун њеног оца у Новој банци: 555-700-002-338-01-60, на име Горан Мирковић, а отворен је и хуманитарни број 1433 који ће бити активан до 30. октобра.

Студент Економског факултета Универзитета у Источном Сарајеву Дајана Лазаревић /23/ након пада са бицикла тешко је повриједила главу, а од 31. августа налази се на болничком лијечењу у Градишци, у стању свјесне коме.

Њено лијечење се компликује честим инфекцијама, а породица није у могућности да финансира даљи ток и обезбиједи довољне количине лијека.

Новац за помоћ Дајани и њеној породици може се уплатити на жиро рачун у Рајфајзен банци број: 161-300-007-435-25-92, на име Биљана Лазаревић.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here