Рајчевић: Побједа у свим градским општинама

0
787

Шеф Изборног штаба СНСД-а Срђан Рајчевић изјавио је данас да у овој странци очекују бриљантну побједу у свим општинама града Источно Сарајево, као и на изборима за градоначелника Источног Сарајева.

„Мислим да је потребно да оне општине које нису имале власт из СНСД-а уведемо у
ред побједничких општина у концепту који називамо `Окупљање за Српску` зато што град Источно Сарајево и општине које га чине заслужују бољу будућност, заслужују могућност инвестиција и сарадњу са републичким нивоом“, рекао је Рајчевић.

У изјави новинарима у Палама, гдје су чланови Изборног штаба СНСД-а одржали састанак са кандидатима ове странке са Пала, из Рогатице и Источног Старог Града, Рајчевић је истакао да се на предстојећим локалним изборима очекује побједа кандидата СНСД-а за градоначелника Источног Сарајева Љубише Ћосића.

Рајчевић је навео да су чланови Изборног штаба СНСД-а данас посјетили и Соколац, гдје су одржали састанак са одборима СНСД-а Сокоца и Хан Пијеска, како би провјерили стање у тим општинама пред наступајуће изборе.

„Оно што већ сада можемо да констатујемо јесте да је странка на подручју Сарајевско-романијсаке регије потпуно мобилизована, да имамо спремне кандидате за одборнике, начелнике и градоначелника у Источном Сарајеву. СНСД иде према побједи и ту нема никакве дилеме“, закључио је шеф Изборног штаба СНСД-а.

Предсједник Општинског одбора СНСД-а Пале и кандидат за начелника ове општине Бошко Југовић оцијенио је корисном ову врсту састанака како би странка на локалном нивоу ушла што спремније у изборе.

„Ми немамо дилему какав ће резултат бити“, рекао је Југовић, који је актуелни начелник Пала.

Он је истакао да први пут постоји прилика да на нивоу Пала, града Источно Сарајево и на републичком нивоу буде јединствена власт, што би значило већу могућност реализовања пројеката.

„Циљ је да на Палама СНСД освоји начелничку позицију и што више одборника како би у Скупштини општине могли лакше реализовати своје идеје“, поручио је Југовић.

Предсједник ОО СНСД-а Рогатица Милорад Јагодић изразио је наду да ће ова странка у тој локалној заједници продужити власт, односно да ће имати 10 одборника и начелника.

За кандидата СНСД-а за начелника општине Источни Стари Град Младена Малетића предстојећи локални избори прилика су за промјену власти у тој општини, гдје је СНСД опозиција.

„Овакви састанци изузетно су битни како бисмо могли да размијенимо искуства“, додао је Малетић.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here