Усвојен извјештај о извршењу буџета за шест мјесеци

0
568

Скупштинска већина је на 31. редовној сједници Скупштине општине Пале усвојила приједлог закључка о усвајању извјештаја о извршењу буџета општине за период јануар- јуни 2020. године, према којем је остварен суфицит од 607 400 КМ.

Опозициони одборници из СДС-а и ПДП-а нису подржали извјештај о извршењу буџета.

Одборник ПДП-а Владимир Лучић навео је да нису подржали извршење буџета из више разлога, јер су издвајања за личне дохотке повећана, радови у бројним улицама нису довршени, а нису реализована ни издвајања за спортске колективе и удружења.

Начелник општине Пале Бошко Југовић рекао је да се мање буџета огледа  у сегментима грантова, првенствено према спортским удружењима, те да је приоритет био дат Дому здравља, којем је била неопходна помоћ због лијечења и санирања посљедица изазваних вирусом.

„Идуће године ћемо радити санацију корита ријеке Репашнице и изградњу тог колектора, као и завршетка овог дијела колектора, који ћемо гледати да буде што даље од насеља. И не само да ћемо завршити то, него ћемо у сарадњи са разним донаторима покушати обезбједити набавку пречистача“, додао је Југовић.

Југовић истиче да су у овом моменту у току радови на проширењу вртића „Буба Мара“, да је ових дана потписан уговор о измјештању топловода, као први корак на измјештању Топалне из центра Пала, те да је завршена комплетна пројектна документација и додјела земљишта за потребе изградње зграде Полицијске управе.

Предсједник Скупштине општине Синиша Ласица рекао је да је данас била посљедња сједница у овом сазиву пред наступајуће локалне изборе, те изразио задовољство извршењем буџета.

Мирослав Симовић, самостални одборник, изјавио је да је неопходно знати да је само пуњење буџета врло слабо у вријеме епидемије, па стога мора честитати начелнику Југовићу који је успио да измири обавезе и реализује све инфраструктурне пројекте.

Шеф Клуба одборника СНСД Дамјан Шкипина рекао је да је поднио иницијативу за обезбјеђење просторија за рад Државној агенцији за форензику БиХ, која има намјеру да у овој општини отвори просторије за рад двије лабораторије.

„Агенција би обухватала простор 500 метара квадратних. На тај начин, могла би да отвори лабораторију за балистику и трасeологију, лабораторију за пожаре и експлозије, те запосли одређен број људи“, рекао је Шкипина.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here