Студенти се враћају у амфитеатре, онлајн настава за сада „план Б“

0
564
Настава за бруцоше у Републици Српској почиње 5. октобра по „класичном“ моделу, односно физичким присуством наставника и студената, а уз постојање „плана Б“- онлајн предавања у случају погоршања епидемиолошке ситуације.

Остали студенти на наставу крећу за један мјесец, односно почетком новембра.

Договорено је то на састанку министара за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво РС Срђана Рајчевића и представника јавних универзитета, студенстких домова, Уније студената и Института за јавно здравство РС, на којем су усвојене епидемиолошке препоруке и обавезане установе на њихово стриктно спровођење.

На састанку је усвојен план за почетак нове академске године.

– Усвојили смо препоруке Института којима су прописане епидемиолошке мјере и обавезали високошколске установе и установе студентског стандарда на њихово стриктно спровођење – објавио је на „Фејсбуку“ министар за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Српске Срђан Рајчевић.

Руководства високошколских установа и установа студентског стандарда су одговорни за организовање процеса у складу са препорукама, а накнадно ће се са Институтом прописати мјере које се односе на практични дио, на оним факултетима који организују и тај вид наставе.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here