Саопштење СНСД Пале поводом јучерашње конференције за штампу паљанског ПДП

0
1635

Поводом јучерашње конференције за штампу паљанског ПДП-а, на нашу адресу стигло је саопштење за јавност СНСД-а које преносимо у цијелости:

„Поводом јучерашње конференције за штампу паљанског ПДП-а желимо да поручимо да је давно речено какви су они који понижавају друге не би ли уздигли себе. То није политика успјеха и снаге, већ политика слабића и бјежања од одговорности.
СНСД-у се пребацује… Шта? То што води политику која оставља резултате иза себе, што је у Пале, коначно, враћено Одјељење Основног суда, а није споменуто да је то можда некад неко од садашње опозиције негдје споменуо?!
Нисмо могли ни слутити да ћемо доћи у толико апсурдну ситуацију да опозиција критикује сопствени дугогодишњи нерад, а власт криви зато што је успјела остварити оно што они нису.
Срећом (додуше накнадно и у нужди) потписаше декларацију о фер и поштеној предизборној кампањи. Да то није потписано вјероватно би СНСД сада трпио „немилосрдне“ нападе зато што је асфалтирано 18 km улица, постављено преко 10 km расвјете, остварено 14 (у односу на 7) милиона капиталних инвестиција? Зато што су троструко већи износи подстицаја, што се проширује обданиште, обнавља дом здравља, поставља нови топловод?
Опозицији смета камен темељац Музеја Одбрамбено-отаџбинског рата, почетак уређења великог парка, туристичка организација која ће промовисати нашу општину и развијати туризам? Некоме смета обновљена зграда Општине за разлику од оне срамотне руине која је прокишњавала до подрума док су у њој сједиле „велике вође и домаћини“?
СНСД-у се замјера добар однос и чињеница да је Влада Републике Српске овдје уложила несетине милиона марака, између осталог 1,5 милиона за завршетак дворане „Пеки“ којом појединци из ПДП-а покушавају да се диче, а са којом немају ништа.
Та дворана би и данас била руина поред руине зграде општине да није било СНСД-а и тадашњег начелника општине Пале Слободана Савића. Дакле, и то питање је ријешио СНСД, а Слободан Савић је на конто тога неправедно избачен из СДС-а (а зна се да су и томе кумовали појединци из ПДП-а). Да ли треба да се извинимо због њихове политике мржње и подјела?
Да ли треба да се извинимо онима који су Јахорину циједили и тргали годинама и зато што је прије десет година ишчупана из тих раља и постала бисер туризма не само општине Пале него и Републике Српске?
Да ли треба да се извинимо зато што је неко од садашње опозиције нешто искоментарисао у некој кафани, а да ми то нисмо чули?
Надамо се да ће представници ПДП-а пронаћи снаге и рецепт да излијече сопствене фрустрације јер смо успјели да урадимо све оно што они само спомињу да треба урадити у дугим деценијама своје владавине.
Надамо се да ће нам појединци из ПДП-а некако опростити (de facto) двије године власти и развоја као и наредне четири године развоја општине на челу са Савезом независних социјалдемократа.“

Постави одговор

Молимо унесите свој коментар!
Овдје унесите своје име

17 + thirteen =