Олимпијски центар Јахорина: Иза нас је најуспјешнија зимска сезона у историји

0
59

На јучерашњој  конференцији за медије на Јахорини представљени су пословни успјеси Олимпијског центра Јахорина остварени током зимске туристичке сезоне која је на самом крају. Након готово 5 мјесеци и више од 140 дана рада скијалишта у континуитету, урађен је пресјек и забиљежене су велике промјене у свим сегментима пословања, од броја скијаша који је порастао за 225 одсто до повећања прихода, зимских пролаза и промета.

Тим поводом директор Олимпијског центра Јахорина, господин Дејан Љеванић рекао је:“ Иза нас је сигурно најуспјешнија зимска сезона у историји Олимпијског центра Јахорина и морам рећи да је иза нас један прави олимпијски подвиг. Први у региону смо пустили скијалиште у рад чак 29. новембра и данас је 141. дан скијања, у плану је да скијалиште затворимо у недељу што ће бити 144. дан скијања у овој сезони и бићемо посљедњи у региону који затварају скијалиште. Остварили смо промет од 7.800.000 КМ што је повећање за 170 одсто, приходи од паркинга и ски школе су такође повећани. Број скијаша порастао је за 225 одсто у односу на сезону 2017. када смо ми преузели управљање, и то је још један оргоман помак Јахорине као дестинације уопште, број вожњи је достигао готово 2.000.000 а индиректни приход од скијалишта 125.000.000 КМ што је успјех који ће се тешко поновити. Познато је да у свијету скијања нема великих осцилација, чак је запажен опадајући тренд јер сви знамо да све мање дјеце долази на планине, а код нас се десило обрнуто и зато са поносом могу рећи да је ове сезоне уговором о бесплатном скијању на Јахорини скијало више од 16.500 дјеце. Новина је и бесплатно скијање са сезонском картом са Јахорине у Словенији, Србији и Црној Гори па је овогодишња сезонска карта важила на чак 350 километара ски стаза,“ каже Љеванић

Предсједник надзорног одбора овог центра, господин Недељко Елек рекао је:“Продужили смо сезону на Јахорини и успјели остварити све зацртано, сада постављамо себи још више циљеве и дајемо себи још већи и озбиљнији задатак за убудуће„

Историјску сезону на Јахорини обиљежила су и богата забавна и такмичарска дешавања. Најистакнутије су свакако Олимпијске игре за младе, када је Јахорина била домаћин за 3 дисциплине – алпско скијање, биатлон и карлинг. Затим, долазак више од 150 скијаша из Кине који су на Јахорини радили припреме за Олимпијске игре. Позитивна оцјена кинеских скијаша али и одлична оцјена коју је Јахорина добила и након организације Олимпијских игара за младе сигурно ће промјенити на боље комплетну туристичку слику Босне и Херцеговине у свијету. Оно што је посебно увеселило све посјетиоце Јахорине су концертне активности: Светлана Ражнатовић, Црвена Јабука, Драгана Мирковић, Никола Роквић, Лепа Брена, Ацо Пејовић, Николина Ковач и Дејан Петровић Биг Банд; када су Јахорину посјећивали гости из читавог региона и када се како кажу тражила се карта више.

Како би наставили у истом маниру планирају да љетну сезону додатно обогате садржајима и догађајима „Започели смо и озбиљан пројекат најдужег алпин костера у Европи који ће ићи од језера на врху до подножја планине, чија ће дужина износити 2,2 километра и представљаће сигурно највећу љетњу атракцију на планини. Полаз алпин костера је у непсредној близини великог језера на врху планине које ћемо такође амбијентално уредити са новим стазама за шетњу, клупама, љетњиковцем и хранилицом за коње. Радићемо расвјету за језеро и комплетну локацију Пољице али и гондолу „Партизан“ уз коју ћемо урадити и 3 нове стазе и рјешити доста постојећих проблема на Јахорини. То су за сада приоритети када су инвестиције у птању, пред нама је заиста доста обавеза и посла који нас очекује до почетка љета али се свакако радујемо новим подвизима јер се надамо да ћемо на тај начин усрећити и обрадовати све љубитеље Јахорине и планинског туризма“ рекао је Љеванић.

Постави одговор

Молимо унесите свој коментар!
Овдје унесите своје име

10 + 9 =