Одржана 20. редовна сједница Скупштине града Источно Сарајево

0
52

Данас је одржана  20. редовна сједница Скупштине града Источно Сарајево, а одборници Скупштине града Источно Сарајево највише су разматрали  одлуку о оснивању Аграрног фонда града Источно Сарајево, чији ће задатак бити унапређење пољопривреде и руралног развоја.

„Аграрни фонд се оснива из разлога организовања развоја пољопривредне производње руралних подручја града Источног Сарајева, и имамо озбиљне намјере када је овај фонд у питању у погледу организоване производње индивидуалних произвођача као и откупа производа преко аграрног фонда,“ каже замјеник градоначелника Источног Сарајева Данко Вучетић.

Финансирање је планирано из буџета града Источно Сарајево у износу од 100 хиљада КМ, а остала средства ће зависити од развојних пројеката и развоја аграрног фонда.

„Формирањем Аграрног фонда јачамо институције града Источно Сарајево. Циљ Аграрног фонда треба да буде развој пољопривреде, да искористимо Пољопривредни факултет који је смјештен у Источном Сарајеву. Битно је је да има сврху и на развоју руралног подручја града Источно Сарајево, а такође је битно и да Град почиње водити рачуна о руралним подручјимаа а све у циљу побољшања пољопривреде да би наши суграђани имали квалитетнији сервис када је у питању њихово бављење пољопривредом и осталим дјелатностима из тог сектора „истакао је одборник Клуба СДС Горан Шеховац.

Клуб одборника СНСД подржао је иницијативу за оснивање Аграрног фонда сматрајући да је то једна позитивна ствар која се дешава на подручју Града.

Фотографија корисника ISR

Пред одборницима се нашла и одлука о измјенама услова одлуке о кредитном задужењу града за 5.286.500 КМ. Кредитна средства намијењена су за рефинансирање постојећег кредитног задужења и пројекате на подручју градских општина.

За рефинанирање постојећег кредита предвиђено је 1,9 милиона КМ, а остатак новца биће усмјерен за реализацију више капиталних пројеката на подручју шест градских општина.

Измјене услова „Одлуке о кредитном задужењу града“ усвојене су једногласно и све одборничке групе су гласале за ову иницијативу.

На дневном реду су биле и информације о стању у области водоснабдијевања и канализационе инфраструктуре на подручју града.

Замјеник градоначелника Источног Сарајева Данко Вучетић рекао је да менаџмент града Источно Сарајев има планове да у будућности крене у процес оснивања телевизије Града Источно Сарајево.

Постави одговор

Молимо унесите свој коментар!
Овдје унесите своје име

7 − one =