Настављено гашење пожара на Романији (ФОТО)

0
51

Гашење пожара на обронцима Романије, које је прекинуто синоћ, настављено је јутрос, потврђено је за нашу телевизију из Цивилне заштите општине Пале.

Руководилац Службе цивилне заштите Драган Елек истакао је да, према јутрошњим информацијама са терена пожар није проширен. Јутрос би, додаје, руководиоци шумског газдинства требало да изађу на накритичнија мјеста.

Два хеликоптера Хеликоптерског сервиса Републике Српске полетјели су рано јутрос у извиђање терена на Романији, гдје је пети дан активан пожар. Тренуто учествују у гашењу активних пожара.

Према јутрошњим информацијама пожар  се током ноћи није проширио, али највећи проблем представља то што се ватра провукла на неколико мјеста уз стијене на другу страну, гдје није приступачно.

Елек је рекао да би на најкритичнија мјеста требало да изађу руководиоци Шумског газдинства „Јахорина“ и информације пошаљу у централу.

– Ситуација није толико страшна, једино се бојимо да се не погорша када сунце огрије. Имамо залихе воде на језерима на Равној планини, добар водозахват на висини, искусне пилоте, веома брз хеликоптер. Мислимо да ће ефекат бити добар – каже Елек.

Према његовим информација, ако буде потребе доћи ће и газела из хеликоптерског сервиса Републике Српске да пребаци раднике који би правили препреке у шумском предјелу, као и хеликоптер Оружаних снага БиХ који је јуче гасио ватру.

Постави одговор

Молимо унесите свој коментар!
Овдје унесите своје име

7 + 18 =