На Палама у наредна два дана „Филмско бдење душе“

0
145


На Палама ће сутра почети програм под називом „Филмско бдење душе“ чији је циљ промовисање кратких и документарних филмова посвећених темама и ауторима који се баве српском историјом, културом и духовношћу, најављено је из Кинотеке Републике Српске.
Током два дана биће приказано десетак документарних филмова аутора из Републике Српске, Србије и српске дијаспоре.

Гости Кинотеке Републике Српске су предсједник Удружења филмских и ТВ радника Војводине и умјетнички директор манифестације „Филмско бдењe душе“ Срђан Илић, и редитељ Милан Кићевац, предсједник Српске православне црквене општине у Будимпешти, чији ће филмови бити приказани у оквиру програма.

Сутра ће бити приказани филмови „Ласта“, Милана Белегишанина, „Српска хероина“, Бранка Станковића, „Ко се задњи смеје“, Мирослава Јовића, „Наод“ Васка Бутрића, „Искра у тами“, Слађане Топаловић Несторовић и „Триптих о `Милосрдном анђелу` над Новим Садом“, Срђана Илића.

У четвртак, 14. новембра, на програму су документарци „Манастир Богородице Тројеручице – Рипањ“, Милана Кићевца, „Добровољно умро“, Бранка Лазића, те „Сеобе се настављају вечно“, Бошка Милосављевића.

„Ријеч је о филмовима високих умјетничких квалитета који су претходних година награђени повељом `Бдење Јакова Орфелина`, највећим признањем које додјељује `Филмско бдење душе`“, истиче се у саопштењу.

Програм ће бити одржан у амфитеатру Економског факултета на Палама, са почетком у 19.00 часова, а улаз је слободан.

Постави одговор

Молимо унесите свој коментар!
Овдје унесите своје име

seven + nine =