У слијетању аутомобила у Миљацку погинуле три жене; Непозната судбина четврте путнице

Један аутомобил је слетио у кањон ријеке Миљацке код тунела Булози изнад Дариве, на источном улазу у Сарајево, потврђено је из Професионалне ватрогасне бригаде Кантона Сарајево. С обзиром да су у аутомобилу биле четири особе, непозната је судбина четврте сапутнице.

У несрећи су страдале Мерима Балкић, Лејла Садиковић и Алмина Ћоровић, које су биле на сахрани бивше колегице на Палама, потврдила је директорица Основне школе „Ковачићи“ Нађа Пејак, директорица Просвјетно-педагошког завода КС Нихади Чолић, јавља Кликс.

– Једна је педагогица школе Мерима Балкић, друга је учитељица Лејла Садиковић, трећа је бивша директорица ОШ „Ковачићи“ Алмина Ћоровић, четврта је хигијеничарка Мина Кадрић. Немам потврду да је страдала четврта особа, али директорица зна да је била са њима заједно у возилу – рекла је Чолићева за Кликс.

До сада су извучена два тијела, а Кликс незванично сазнаје да се интензивно ради на извлачењу трећег тијела и проналаску четвртог.

Велики број припадника Полицијске управе Источно Сарајево, ватрогасних екипа и осталих спасилачких служби налази се у мјесту Булози гдје је аутомобил слетио у ријеку Миљацку.

– На терену су осим полиције, екипе хитне помоћи, горске службе спашавања и ватрогасаца. Несрећа се догодила у мјесту Булози – навела је Весна Стокановић, портпаролка ПУ Источно Сарајево.

Двије једнице Републичке управе Цивилне заштите укључиће се у потрагу за стадалима.

Ангажоване су Јединица за заштиту и спашавање на неприступачним теренима и Јединица за заштиту и спашавање на води и под водом које ће се укључити у потрагу онако како полиција буде захтијевала, навео је портпарол РУ Цивилне заштите Жељко Стојановић. Налог о ангажовању ових јединица Цивилне заштите дао је директор РУ Цивилне заштите Миле Међед.

На мјесту несреће терен је изразито неприступачан и због тога нису могли доћи до возила које је упало у набујалу ријеку.

Ситуацију отежава и киша, те се повећава ниво воде па је терен низ који треба да се спусте спасиоци до возила веома клизав.

Старјешина Територијалне ватрогасне јединице Источно Сарајево Његош Вукадин потврдио је да су са двије екипе ватрогасаца на лицу мјеста са одговарајућим алатом да ваде повријеђене или погинуле.

ОДГОВОРИ

Молимо вас да унесете коментар!
Молимо вас да овдје унесете своје име