У прихватним центрима тренутно 5.500 миграната

0
28

Чланови Оперативног штаба за питања миграција у БиХ констатовали су данас да је, због временских услова, смањен број улазака илегалних миграната у БиХ, те да се тренутно у прихватним центрима налази 5.500 лица.

На састанку у Сарајеву размотрена је тренутна ситуација у овој области, а министар безбједности у Савјету министара БиХ Фахрудин Радончић најавио је нови приступ у управљању илегалним миграцијама у БиХ.

Он је истакао да ће фокус бити на ефикаснијој контроли границе и спречавању улазака илегалних миграната у БиХ, јачању капацитета Граничне полиције и Службе за послове са странцима БиХ.

Радончић је најавио и разговоре са министрима унутрашњих послова сусједних земаља о заједничком рјешавању овог проблема, саопштено је из Министарства безбједности у Савјету министара.

Он је посебно нагласио да брига о мигрантима не може бити проблем само Министарства безбједности у Савјету министара, већ свих институција и нивоа власти у БиХ.

Састанку су присуствовали представници свих надлежних министарстава и институција са нивоа БиХ, ентитетских штабова за миграције и Брчко дистрикта, међународних организација, као и полицијски комесари Унско-санског и Кантона Сарајево.

Чланови Оперативног штаба договорили су и одржавање посебне тематске сједнице на којој ће бити припремљена нови стратегија и план за ефикасно управљање мигрантском кризом у БиХ.

Постави одговор

Молимо унесите свој коментар!
Овдје унесите своје име

three × 4 =