У децембру у „Пекију“ свесрпски куп у рукомету

 Руководство општине Пале разговарало је данас са представницима Рукометног савеза Републике Српске о организовању четвртог Свесрпског купа у рукомету, који ће 21. и 22. децембра бити одржан у овој локалној заједници.
Предсједник Рукометног савеза Републике Српске Маринко Умичевић рекао је да ће на овом турниру учествовати четири екипе – по двије из Српске и Србије.

„Републику Српску представљаће `Борац` из Бањалуке и `Слога` из Добоја, а Србију `Војводина` и `Металопластика`. Ријеч је о једном од највећих спортских догађаја на Палама и у дворани `Пеки` и надам се да ће побиједити екипе из Српске“, рекао је Умичевић новинарима након састанка.

Умичевић је нагласио да ће Савез помоћи обнову рада рукометног клуба на Палама, подсјећајући да је Рукометни савез Србије обећао помоћ како би рукомет у Републици Српској био подигнут на виши ниво.

Замјеник начелника општине Пале Марко Гајовић рекао је да локална управа увијек подржава спортске манифестације које се одржавају на подручју ове локалне заједнице.

„Ове године бићемо домаћини у организацији купа заједно са Рукометним клубом `Славија` из Источног Сарајева. Дио учесника боравиће на Јахорини, а дио на Палама“, изјавио је Гајовић и додао да ће учинити све како би на Палама био покренут нови рукометни клуб или обновљен стари, који је угашен.

Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић покровитељ је четвртог Свесрпског купа у рукомету, који ће бити одржан у Спортско-пословном центру „Пеки“ на Палама. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here