Три угоститељска објекта прекршила епидемиолошке мјере

0
689

На подручју Полицијске управе Источно Сарајево током викенда је контролисано шест угоститељских објеката и том приликом евидентирана три кривична дјела непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије, утврђено једно прекорачење радног времена, те издата четири прекршајна налога.

Припадници Полицијске управе Источно Сарајево су у ноћи између 29. и 30. јануара извршили 10 рација и блокада с циљем спречавања кривичних дјела и унапређења стања у области јавног реда и мира, са посебним акцентом на контролу поштивање закључака Републичког штаба за ванредне ситуације.

Припадници Полицијске станице Источно Ново Сарајево и Јединице жандармерије Источно Сарајево извршили су рацију у угоститељском објекту у Карађорђевој улици у Источном Сарајеву и том приликом у објекту затекли 128 лица, саопштено је из Полицијске управе Источно Сарајево.

Полиција је у Рогатици извршила рацију у угоститељском објекту у Улици Ковачи, у коме су затечена 154 лица.

Припадници Полицијске станице Пале, Полицијске станице за безбједност саобраћаја и Јединице жандармерије извршили су рацију у угоститељском објекту у Улици Сердар Јанка Вукотића у Палама и затекли 76 лица.

О непоштивању мјера, односно о броју лица затечених у угоститељским објектима обавијештен је тужилац Окружног јавног тужилаштва Источно Сарајево који је наложио да против власника ових објеката буду достављени извјештаји о почињеним кривичним дјелима.

Током оперативно-тактичких мјера, извршен је преглед већег броја лица и возила, контролисан и санкционисан већи број возача са акцентом на контролу присуства алкохола у крви, додаје се у саопштењу.

С циљем заштите здравља људи, а у складу са важећим закључцима Републичког штаба за ванредне ситуације и препорукама Института за јавно здравство Републике Српске, припадници Полицијске управе Источно Сарајево ће и у наредном периоду наставити спровођење мјера из своје надлежности.

Из Полицијске управе Источно Сарајево апелују на грађане да надлежним службама пријаве неодговорне појединце или групе који својим понашањем могу да угрозе здравље људи.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here