Конкурс за додјелу студентских стипендија

0
514

Општина Пале расписала је конкурс за додјелу студентских стипендија за академску 2020/2021. годину за шта је у буџету предвиђено 96.000 КМ.
Јавни конкурс расписан је за додјелу стипендија редовним студентима првог циклуса студија који студирају на јавним високошколским установама у земљи и Србији, а имају стално пребивалиште на подручју Пала.

Стипендије ће бити додијељене за 90 редовних студената првог циклуса студија, и то за 20 успјешних студената, пет за успјешне студенте чији студијски програми се изводе у Србији, 60 за остале студенте и пет за студенте са инвалидитетом који остварују право на додатак за помоћ и његу другог лица, наводи се на страници општине Пале.

Студенти који аплицирају морају бити држављани Републике Српске и БиХ, имати пребивалиште на подручју општине Пале најмање шест мјесеци прије конкурисања за стипендију, да су студенти високошколских установа на територији Српске, односно студенти студијских програма у Федерацији БиХ, да су студенти друге или виших година студија на првом циклусу студија, да нису обнављали ниједну годину студија и да не примају стипендију из других јавних извора стипендирања.

Рок за подношење пријава на конкурс је 15 дана од дана објављивања у дневном листу.

За сва додатна питања заинтересовани студенти могу се обратити у канцеларију број 23, у згради Општине или путем телефона: 057/226-592, локал 121.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here