Talentovani mladi frulaš u kampu Bore Dugića

0
731

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je danas da su nastupi frulaša Miloša Blagojevića sa Pala na saborima frule u Srbiji svojevrsna afirmacija ove opštine i pohvalio ga jer je jedini takmičar iz BiH kojeg je poznati muzičar Bora Dugić izabrao da učestvuje u kampu u Kragujevačkoj Rači.
Jugović je na prijemu uručio skroman finansijski bon Blagojeviću i istakao da opština uvijek pomaže koliko može mladim talentima i da će tako biti i u budućnosti.

Načelnik opštine Pale je rekao novinarima da se nada da će mladi frulaš u budućnosti obradovati sve Paljane sa mnogo koncerata i da će ostati u ovoj opštini, nastaviti školovanje i biti ponos svih.

Učenik osmog razreda Osnovne škole „Pale“ Miloš Blagojević kaže da frulu svira već pet godina, a da je tri puta išao na takmičenje u Srbiju, gdje je ostvario dobre rezultate.

„Najznačajniji rezultat koji sam ostvario jeste `Zlatna frula Srbije` na manifestaciji koja traje već 30 godina u Prislonici, zatim sam dva puta bio drugi na toj najvećoj smotri srpskih frulaša“, rekao je Blagojević.

Prema njegovim riječima, da bi otišao na takmičenje morao je prvo ići na različita predtakmičenja u različite dijelove Srbije kako bi se mogao kvalifikovati i učestvovati u Prislonici, najprestižnijem Saboru frulaša.

Blagojević ističe da na kamp Bore Dugića odlazi u ponedjeljak, 9. jula, a nakon toga slijedi takmičenje za mlade 22. jula u Prislonici kod Čačka.

Centralna manifestacija Sabora frulaša Srbije je takmičenje za najboljeg frulaša u izvornoj i savremenoj kategoriji sa i bez pratnje orkestra, u duetu, kao i takmičenje mladih frulaša u kategorijama do 12. godina, i od 12 do 16. godina.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here