Руководство Српске посјетило Храм Светог Саве на Врачару

0
534

Највише руководство Републике Српске посјетило је данас Храм Светог Саве на Врачару у Београду у којем су у току завршни радови.

Највећи српски православни храм посјетила је делегација Републике Српске, у којој су били предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, премијер Радован Вишковић и српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, премијерком Србије Аном Брнабић као домаћином.

Дочекао их је викар патријарха српског Иринеја, епископ ремезијански Стефан.

Кроз Храм их је водио генерални секретар предсједника Србије Никола Селаковић.

Званичници Српске прво су обишли централну куполу и мозаик Христа Спаситеља, а потом олтарски дио и остало.

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је раније данас да очекује да Додик, Цвијановић и Вишковић у октобру присуствују свечаном отварању храма.

Претходно је данас високој делегацији Српске презентован „Београд на води“ у Геозаводу, а потом су са воде, бродом обишли овај дио града.

Руководства Републике Српске и Србије јутрос су одржали заједнички састанак на којем су разговарали о документу који је Српска раније доставила Београду, пројектима у привреди, образовању, инфраструктури, дану српског јединства, те су поручили да Српска и Србија желе трајан и стабилан мир, као и поштивање Дејтонског мировног споразума.

 

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here