Појачане контроле угоститељских објеката

0
603

У Републици Српској ће овог викенда, посебно у послијеподневним часовима, бити појачане инспекцијске контроле угоститељских објеката због погоршане епидемиолошке ситуације.

Протекла два викенда обављено је више од 1.000 контрола привредних субјеката, од којих је 46 било неуредних, па су изречено казне од 52.000 КМ.

– Казне су изречене зато што нису досљедно поштоване превентивне мјере, одржавање физичке дистанце, број лица у затвореном простору и коришћење личне заштитне опреме – рекла је јуче вршилац дужности републичког здравственог инспектора Милица Матијевић Матијевићева.

Вршилац дужности директора Института за јавно здравство Републике Српске Бранислав Зељковић истакао да се наставља лоша епидемиолошка ситуација, те да је акценат Института на поштовању препоручених заштитних мјера.

Он је навео да су тренутне препоруке Института на снази до понедјељка, 20. јула, те да ће до тада припремити одређене препоруке које ће упутити Републичком штабу за ванредне ситуације, а односе се на могућност увођења обавезног ношења маски на отвореном.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here