Освештан споменик борцу Жељку Самарџићу

0
84

У мјесној заједници Прача у општини Пале данас је освештан споменик преминулом борцу Војске Републике Српске Жељку Самарџићу, који није имао никог од ближе родбине и којег су сахранили саборци на мјесном гробљу Подкоран.
Предсједник Борачке организације општине Пале Михајло Парађина рекао је да су Самарџића, који је умро 2001. године, сахранили бивши саборци, а Борачка организација подигла споменик.

„Данас смо присуствовали освештењу споменика бившем припаднику Војске Републике Српске који је из реда хрватског народа. Учинили смо све да подигнемо споменик јер је то наша морална обавеза и на тај начин показујемо личну и друштвену одговорност“, истакао је Парађина.

Он је рекао да борачка организација чува тековине и сјећање на људе који су дали највриједније што су имали – своје животе за Републику Српску, те да потомци имају обавезу да чувају вриједности својих предака.

Према његовим ријечима, у календару Борачке организације налази се 15 битних датума које обиљежавају из времена одбране Српске, истакавши да неће дозволити да се забораве судионици историје.

Парађина је рекао да је освештање споменика вриједан гест паљанске Борачке организације, те да ће настојати да и даље то да раде према могућностима.

Парађина је подсјетио да је Борачка организација у току ове године подигла споменик Божидару Милошевићу на Брезовицама, те да је учествовала у суфинансирању са општином Пале, градом Источно Сарајево и другим субјектима на изградњи споменика команданту Вељку Гајовићу на Палама.

Он је нагласио да је у плану да подигну још једно спомен-обиљежје припаднику Војске Републике Српске на гробљу Репца на Палама.

Постави одговор

Молимо унесите свој коментар!
Овдје унесите своје име

ten − eight =