Наставља се испорука воде Сарајеву

Скупштина општине Пале једногласно је данас усвојила одлуку о давању сагласности Водовод и канализација а.д. Пале за потписивање уговора о испоруци воде Кантону Сарајево.

Скоро двочасовна сједница данас је протекла кроз низ дискусија и расправа о начину и цијени испоруке, а почела је приједлогом Клуба одборника Српске демократске странке (СДС) да се и грађанима Палама смањи цијена воде по кубном метру, што није наишло на разумијевање код одборника скупштинске већине.

Начелник општине Пале Бошко Југовић рекао је да је важно то што су након обухватне расправе на данашњој сједници, одборници из редова опозиције схватили да је из економског аспекта потребно кориговати цијену воде, коју паљански водовод продаје сарајевском водоводу.

– Сарајевски водовод је обезбједио одређене количине воде и једноставно због економског аспекта је тражио корекцију цијене воде са „Јахоринских врела“. Она је данас дозвољена са 50 фенинга на 38 фенинга по кубном метру и мислимо да је то једна цијена по којој паљански водовод може да функционише онако како треба – каже Југовић.

Југовић додаје да овим путем ЈП „Водовод и канализација“ Пале може обезбједити репро материјал за своје потребе, уштедити и смањити губитке воде на подручју цијеле општине, као и тражити могућност за кориговање цијене грађанима.

На данашњој сједници речено је да је овом приликом дошло и до корекције цијене воде појединим привредним субјектима из области туризма, попут Ски центра „Равна планина“.

– Ради се о испоруци воде за Ски центар „Равну планину“, која ће се користити искључиво и за одржавање језера и она уједначена са цијеном испоруке за Олимпијски центар „Јахорина“, и она износи 25 фенинга по кубном метру – каже Југовић и додаје да је то коректна одлука.

ОДГОВОРИ

Молимо вас да унесете коментар!
Молимо вас да овдје унесете своје име