Кинези заинтересовани за инвенстиције у Српској

0
573

Представници угледних кинеских компанија „China construction front group“ и „Dahua technology“ разговарали су у Бијељини са директором „Вода Српске“ Мирославом Миловановићем и замјеником градоначелника Марком Михајловићем о могућностима пословне сарадње и инвестиција на подручју Семберије и цијеле Републике Српске.

На састанку је констатовано да су компаније из пријатељске Кине добродошле у Републику Српску и да постоје велике могућности за међусобну сарадњу, саопштено је из Јавне установе „Воде Српске“ гдје је одржан састанак.

Миловановић је рекао да постоји велико интересовање кинеских компанија и да ће бити размотрене све могућности сарадње.

„Вјерујем да ћемо у наредном периоду имати више инвестиција. За Републику Српску су нови послови, запошљавање и нова радна мјеста најважнија тема“, рекао је Миловановић.

Он је додао да Република Српска има велико поштовање према Кини и компанијама из ове земље, од којих неке и раде у Српској.

„Република Српска има изузетно добру институционалну и пословну сарадњу са Кином и сигурно је да ће та сарадња у будућности бити још боља“, истакао је Миловановић.

Михајловић је пожелио добродошлицу представницима кинеских компанија и поручио да су град Бијељина и цијела Република Српска отворени за сарадњу са кинеским партнерима.

„У наредном периоду организоваћемо нове састанке и презентације с циљем да успоставимо конкретну сарадњу са кинеским компанијама на подручју града Бијељина“, најавио је Михајловић.

Према његовим ријечима, кинеске компаније имају велику експанзију и показали су да су најбољи у свијету у погледу инвестиција и пословања.

„Сигуран сам да ће донијети квалитет више на нашем тржишту, како у Бијељини, тако и у цијелој Републици Српској и БиХ“, закључио је Михајловић.

Јинг Феи, извршни директор кинеске државне компаније „China construction front group“, истакао је да је ова компанија свјетски лидер у грађевинској индустрији, у пословима нискоградње и високоградње и да послује на свим континентима.

„Наша компанија посједује све међународне лиценце за радове нискоградње и високоградње, од изградње метроа и аутопутева, до градње високих зграда“, рекао је Јинг.

Он је додао да ова кинеска компанија тренутно има највише послова у Њемачкој, Русији, Румунији и Србији, а заинтересовани су да прошире послове и у Републици Српској и БиХ.

„Поносни смо на наше пројекте по којима смо постали препознатљиви у свијету, у Шенжену смо изградили највишу зграду у Кини висине 600 метара, док смо у Русији подигли највише зграду у Европи висине 400 метара“, навео је Јинг.

Тери Сун из компаније „“Dahua technology“ појаснио је да је ова компанија друга у свијету у области технологије видео надзора, а баве се и пословима ИТ технологија.

Он је истакао да имају велики број пословних партнера у Србији и да постоји интересовање за пословну сарадњу са Републиком Српском и другим земљама у региону.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here