Jош пет полицијских пресретача на путевима Српске

0
571
На путевима Републике Српске од данас ће бити још пет пресретача – необиљежених службених возила Министарства унутрашњих послова (МУП) са уграђеним радарским камерама, с циљем одржавања повољног стања безбједности у саобраћају.

– Циљ је да се на овај начин спријечи прекорачење брзине кретања возила у саобраћају, која је и најчешћи узрок тешких саобраћајних незгода на подручју Српске – саопштено је из МУП-а Српске.

У вези са тим, у контролама саобраћаја на путевима Српске биће активно седам пресретача (два су активна од јула прошле године), а очекује се да ће у наредном периоду бити завршена уградња мобилних радара у још пет службених возила МУП-а Српске.

Ријеч је о савременим уређајима који мјере брзину кретања возила у долазном и одлазном смјеру, односно брзину возила са којима се мимоилазе и иза којих се крећу у истом смјеру.

Радарски уређај користи радарску антену, као и одговарајуће камере за детектовање регистарских таблица и прекршаја, а има могућност рада у мировању и покрету.

Сваки прекршај евидентира се фотографијом и видео-записом.

МУП Српске спроводи кампању „Вози опрезно – путуј безбједно“, чији је циљ да сви учесници у саобраћају одговорним понашањем допринесу повољнијем стању у области безбједности саобраћаја.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here