Мјере продужене до 31. августа, продужен рад угоститељима до 24.00 часа

0
496

Републички штаб за ванредне ситуације на данашњој 52. сједници донио је Закључак о обавезном спровођењу мјера за реаговање на појаву болести изазване новим вирусом корона (COVID – 19) у Републици Српској, којим су све постојеће мјере продужене до 31. августа, саопштено је из Владе Српске.

У саопштењу се наводи да је и даље на снази мјера забране окупљања у групама већим од 50 лица, док је угоститељским објектима за исхрану и пиће, као и онима који пружају услугу смјештаја, продужено радно вријеме до 24.00 часа.

„До 31. августа дозвољавају се такмичарске активности спортских организација и спортиста, искључиво без присуства публике, уз поштовање свих епидемиолошких мјера које је прописао ЈЗУ Институт за јавно здравство Републике Српске. Субјекти којима је дозвољено обављање дјелатности, дужни су исту организовати уз обавезно предузимање мјера прописаних у Упутству ЈЗУ Институт за јавно здравство Републике Српске за спречавање појаве и ширења COVID – 19 болести на радном мјесту“, наводи се у саопштењу.

Инспекцијски надзор над спровођењем овог закључка спроводи Републичка управа за инспекцијске послове путем надлежних инспектора и инспектора у саставу јединица локалне самоуправе и Комунална полиција.

У саопштењу се додаје да Закључак ступа на снагу данас, те да су све мјере донесене са циљем превенције ширења вируса корона SARS – Co V-2 и COVID – 19 болести на територији Републике Српске и заштите и спасавања становништва.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here