Искориштено више од 400 туристичких ваучера

0
524

На Јахорини је од почетка љетне сезоне искориштено више од 400 туристичких ваучера, што је одличан резултат, рекла је данас Срни портпарол Олимпијског центра „Јахорина“ Сања Ћеремиџић.

Она је истакла да су туристички ваучери, као погодност коју је обезбиједила Влада Републике Српске, сигурно на планину привукли нову категорију гостију, те да треба задржати ту праксу и убудуће.

„Ми смо заинтересовани да у оквиру ваучера уврстимо и понуду коју Олимпијски центар има – љетне и зимске садржаје како би гостима са смјештајем могли понудити и потпун пакет услуга. То би сигурно стимулисало грађане да одмор проводе на Јахорини и да новац троше у нашој земљи“, навела је Ћеремиџићева.

Директор маркетинга хотела „Термаг“ Немања Вучетић рекао је Срни да су до сада реализовали 180 ваучера, да им и даље долазе резервације, тако да очекују укупно 200 ваучера до почетка зимске сезоне.

„Генерално смо задовољни љетном сезоном, односно јулом и августом, када је била велика потражња и одлична посјећеност хотела и Јахорине. Не можемо да се не осврнемо на период март-мај када уопште нисмо радили и јун који је био веома лош, а успјели смо да сачувамо сва радна мјеста“, рекао је Вучетић.

Он наводи да су отежавајућа околност тренутна ограничења, јер је отказан највећи дио семинара и конгреса.

Вучетић каже да хотел „Термаг“ улаже велике напоре како би боравак гостију био што садржајнији, па су током љета организовали спортске догађаје с циљем промоције Јахорине као љетне дестинације и на тај начин привукли велики број туриста, креирали посебне промо пакете који комбинују услуге хотела и активности у природи.

„Највећи број гостију долази из БиХ, а потом из Србије. Радује ме чињеница да смо љети добили велики број нових гостију који су традиционално љето проводили на мору, а сада су море замијенили са планином, тако да то може бити база из које ћемо развијати љетну сезону, што и јесте жеља свих нас на планини“, поручио је Вучетић.

У хотелу „Лавина“ на Јахорини до сада је искориштено 140 туристичких ваучера.

Милица Мачар из маркетинга продаје хотела „Лавина“ рекла је Срни да су од септембра кренули промо пакети у којима је могуће користити и туристичке ваучере Владе Српске.

Она истиче да Јахорина има повољну и здраву климу, нетакнуту природу и чист ваздух који дјелује благотворно на свакога.

Власник хотела „Џет сет“ на Палама Дејан Голијанин каже да је у августу и септембру за боравак у овом објекту искориштено осам туристичких ваучера, који су, како је оцијенио, добар потез Владе Републике Српске.

„Од почетка пандемије вируса корона хотел је био затворен у једном тренутку, али трудимо се да не отпуштамо раднике мада је посао умањен за неких 30 до 40 одсто“, навео је Голијанин.

Туристичке ваучере, према подацима Министарства трговине и туризма Републике Српске, посјетиоци могу да искористе на Палама у хотелима „Дамис“, „Златна жита“, „Џет сет“, „Два голуба“, а на Јахорини „Термаг“, „Лавина“, „Борд“, „Батагон Бистрица“ и „Вучко“.

Ваучери у износу од 100 КМ могу се искористити до 15. новембра.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here