Душан Глуховић – млади математичар који ниже успјехе

0
679

Ученик деветог разреда ОШ „Мокро“ Душан Глуховић освојио је седмо мјесто на Међународном такмичењу из математике под називом ,“Кенгур математичар 2020.“, у конкуренцији од преко шест милиона ученика из цијелог свијета. Због епидемиолошке ситуације такмичење се организовало путем онлајн платформе.

Седмо мјесто за Душана Глуховића је награда за труд и рад који је уложио током школовања, али и велика мотивација за такмичења која тек предстоје.

Душан истиче да се спрема и вјежба са својом наставницом математике од шестог разреда те да је ово само једно у низу такмичења на којима је учествовао.

Једна од најдражих награда је, када је као ученик шестог разреда, на Светосавском такмичењу из математике у организацији друштва математичара Републике Српске, које је одржано на Филозофском факултету Универзитета у Источном Сарајеву у категорији седмих разреда заузео прво мјесто.

Наставница математике Гордана Милетић каже да је Душан талентовано дијете које ће сигурно низати успјехе у даљем школовању.

Након завршетка основне школе, Душан каже да ће уписати Гимназију у Палама, док у даљој будућности има намјеру да се образује кроз изучавање природних наука.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here