Државно првенство БиХ у модерним плесовима 7. и 8. новембра на Палама

0
576

Државно првенство БиХ у модерним плесовима биће одржано 7. и 8. новембра у Спортско – пословном центру „Пеки“ у Палама, у складу са свим прописаним мјерама заштите од вируса корона, а организатор је Савез модерних плесова у БиХ, уз техничку реализацију Плесног студија „Орион“ из Пала, рекао је за „Паљанске новости“ руководилац овог студија Драган Веселиновић.

Према његовим ријечима Првенство БиХ биће организовано током два дана, како би био растерећен број учесника.

Он је истакао да у суботу 7. новембра учествују Street Dance категорије, док ће се у недјељу, 8. новембра, такмичити Performing Arts категорије.

Веселиновић је напоменуо да ће оба дана бити подијељена у четири временске групе са редовним паузама за дезинфекцију кориштених просторија, а почетак такмичења планирано је у 8.00 часова.

„Планирали смо да у суботу, од 8.30 до 11.00 часова, наступи прва група дјеце до 12 година, након чега ће од 11.00 до 12.00 бити проглашење најбољих. Друга група дјеце, односно, јуниорска категорија своје плесно умјеће имаће прилику да покаже истога дана од 12.00 до 15.00 часова, док ће проглашење побједника бити од 15.00 до 16.00 часова. Трећа група, такође, јуниорска категорија, своје плесне тачке извешће од 16.00 – 18.00, док је од 18.00 до 19.00 планирано проглашење. Сениорске категорије такмичиће се од 19.00 до 21.00 час, након чега ће бити проглашен најбољи такмичар“, објаснио је Веселиновић.

Он је истакао да ће у току једнога дана наступити око 150 плесача, те да ће такмичење бити организовано тако што ће у једној временској групи присуствовати до 40 плесача и мање, у складу са препорученим мјерама заштите усљед епидемије вируса корона Института за јавно здравство РС.

„У дворани, гдје ће бити одржано такмичење, прилаз од свлачионица до плесног подијума биће организован мрежом пролаза, који ће међусобно бити одвојени посебним реквизитима и тракама, како би такмичари поштовали социјалну дистанцу од два метра. На улазу сви плесачи морају испоштовати заштитне мјере, као што су мјерење температуре, дезинфекција руку, провјера да ли посједују заштитну маску. Спрејеви за дезинфекцију руку биће доступни у свим просторијама у дворани. Техничка лица биће смјештена у посебном дијелу плесног подијума, заштићени реквизитима од контакта са свим осталим учесницима. Организатор је обезбиједио и додатну организациону јединицу која ће се старати о спровођењу наведених епидемиолошких мјера у циљу заштите учесника и стално ће бити на услузи учесницима“, рекао је Веселиновић за „Паљанске новости“.

Он је додао да ће Државно првенство БиХ у модерним плесовима бити одржано без присуства гледалаца.

Веселиновић је подсјетио да је Плесни студио „Орион“ активан од 1992. године, да је један од носилаца плесне сцене у Босни и Херцеговини, као и да је током година био орагнизатор великих плесних догађаја и осталих плесних манифестација.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here