Ћосић: Усвајањем ребаланса буџета стављена тачка на злураде коментаре да је градоначелник изгубио већину

0
332

Данас је одржана тринаеста редовна сједница града Источно Сарајево, на којој су одборници усвојили ребаланс буџета од 16.125.165 КМ.

Тим поводом, огласио се градоначелник Источног Сарајева, Љубиша Ћосић.

Објаву градоначелника преносимо у цјелости.

“Тринаеста редовна сједница Скупштине града Источно Сарајево, са које као најважније могу да издвојим усвајање приједлога ребаланса буџета града и отписивање дуговања за грађевински материјал социјално угоженим категоријама, незапосленим, ратним војним инвалидима и породицама погинулих бораца.

Одборници су усвојили приједлог ребаланса буџета града у износу од 16.125.165 КМ, што је повећање у односу на нацрт ребаланса за 1.090.000 КМ, и то је највећи досадашњи буџет града Источно Сарајево.
Овај приједлог је подржан са 18 гласова за и тиме је стављена тачка на злураде коментаре да је градоначелник изгубио скупштинску већину. Градоначелник није ништа изгубио, одборници су овдје као представници грађана и скупштинска већина не служи искључиво градоначелнику него свим грађанима Источног Сарајева.
Према томе, не осјећам се као побједник него као човјек који ради свој посао, а тај посао подразумијева и то да се трудим да обезбиједим највећи могући буџет за овај град, што смо усвајањем овог ребаланса и учинили.
Имамо подршку одборника, имамо средства за извршавање свих наших обавеза, а оне се не односе само на плате запослених у Граду Источно Сарајево него и на давања свим другим корисницима буџета – спортским колективима, пољопривредним произвођачима, невладиним организацијама, култури, вјерским организацијама, студентима…
У наредном периоду ћемо се потрудити да обезбиједимо и нове властите приходе у буџет града како бисмо имали још више средстава за све његове кориснике.
Настаљамо да радимо, никоме од нас овдје који се бавимо политиком не треба политичка нестабилност, а посебно не нашим суграђанима, због којих и јесмо на овим позицијама и за које треба сви заједно да радимо” написао је градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић на својој званичној Фејсбук страници.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here