Башевић: ШГ “Романија” нема дуг према општини, Бјелица да преузме одговорност за проблеме у локалној самоуправи

0
189

Шумско газдинство /ШГ/ “Романија” најуспешнији је организациони дио ЈПШ “Шуме Републике Српске”, позитивно послује и од данас нема дуг према општини Соколац, рекао је директор овог газдинства Страхиња Башевић одговарајућу на оптужбе начелника ове локалне заједнице Милована Бјелица да газдинство општини дугује 245.000 КМ.

“Бјелица одлично зна да законом предвиђена средства пријављујемо и уплаћујемо квартално, као и да је за прошлу годину ШГ “Романија” у буџет општине уплатило чак 1,9 милиона марака са данашњим даном, али о томе не обавјештава јавност, већ у маниру политичког шибицара обмањује грађане и на потпуно погрешној адреси тражи кривца за бројне и нагомилане проблеме овдашње локалне самоуправе и скреће пажњу са тренутно актуелних криза у соколачким установама за које је лично одговоран”, написао је Башевић Фацебоок профилу.

Он је у саопштењу подсјетио да је ШГ “Романија” одговорно предузеће и да према општини Соколац више нема никаквих финансијских обавеза све до 5. априла, када ће, како каже, редовно као и до сада, општинском буџету бити уплаћена предвиђена транша за протекли квартал.

“Штавише, ми смо за 200.000 КМ “преплатили” општину Соколац, што се јасно види и из акта који прилажемо уз ово саопштење, баш као што се види да Бјелица средства може користити искључиво намјенски, а не за исплате плата, накнада, личних примања, административних трошкова. Зато Сокочани који своје плате добијају из општинског буџета треба да знају да за стање у којем их нема или мјесецима касне одговорност не сноси ШГ “Романија”, већ искључиво и само општина Соколац и начелник Милован Бјелица”, каже Башевић.

Башевић наводи да би Соколац био развијена локална заједница уколико би општина била бар донекле стабилна као овдашње шумско газдинство.

Тврди да ће ШГ “Романија” наставити да редовно сервисира своје обавезе према буџету општине Соколац, Републике Српске, својим радницима и истовремено подржавати спорт, културу и организације које окупљају грађане као озбиљно и друштвено одговорно предузеће.

“Бјелици поручујемо да се коначно посвети свом послу и престане замјеном теза обмањивати јавност, која је већ презасићена његовим манипулацијама, разним изговорима и празним обећањима о напретку средине коју је буџетски свео на просјачки штап и претворио у вишемилионског дужника. И сада када “шумарски” дуг не постоји, питамо начелника Бјелицу шта ће бити наредних дана, хоће ли сви у општини Соколац добити своје зарађене плате и хоће ли нестати сви проблеми и дугови наше локалне заједнице у којима годинама грца?”, закључио је Башевић.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here