Одржано „Вече Јахорине“ у Београду

0
576

У Београду је синоћ одржано „Вече Јахорине“ на којем су представљени резултати Олимпијског центра „Јахорина“ у протеклој сезони и планови за предстојећу сезону.

Генерални директор Олимпијског центра „Јахорина“ Дејан Љевнаић рекао је на отварању да Јахорина ове године очекује још успјешнију зимску сезону, након претходне која је била најуспјешнија до тада, али и љетне која је за 900 одсто премашила претходне.

„Дошли смо да презентујемо шта смо то радили годину дана, све пројекте које смо припремили за ову зимску сезону, да кажемо шта је све спремно – много је инфраструктурних пројеката изграђено овог лета, почевши од гондоле, новог ски-лифта, стаза, нових система за оснежавање и језера, новог система ски-дата, капија, једноставно потпуно ново лице Јахорине“, рекао је Љевнаић.

Он је додао да су од ове године први пут уведене директне аутобуске линије из Србије због интересовања скијаша из Новог Сада и Београда, те да су направљени пакети са „Ер Србијом“, као и агенцијама Ски-бус и Ски-пан Словеније за велике ски-опенинге.

„Дошли смо да све то презентујемо и да, наравно, захвалимо свима, почевши од српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика који је сигурно најзаслужнији, потом Владе Републике Српске, председнице Републике Српске Жељке Цвијановић, свих запослених у Олимпијском центру `Јахорина`, који су радили свакодневно прековремено и сваког викенда и у овом веома кратком року стигли да то све постигнемо и реализујемо све те пројекте“, рекао је Љевнаић.

Он је најавио велике концерте Саше Матића за 30. новембар, Брајана Ферија за 7. децембар, Ђорђа Давида за 13. децембар, Аце Лукаса за 28. децембар и бројне друге, као и много промотивних периода и попуста.

Љевнаић је истакао да се очекује да ове године гости из Кине дођу у још већем броју, напомињући да је Кина добила организацију Олимпијских игара 2022. године, за које морају да се припреме.

„Имамо међународни аеродром, имамо најбољи однос цена – квалитет, а за Републику Српску им не треба виза. Једноставно, најконкурентији смо и мислим да су углавном због квалитета дошли код нас“, рекао је Љевнаић.

Директор Представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић поздравио је званице у име предсједника и премијера Српске и српског члана Предсједништва БиХ, истичући да му је посебна част и задовољство што је Представништво, радећи на промоцији Олимпијског центра „Јахорина“ постало дио пројекта Владе Српске којим она Јахорини враћа стари сјај.

„Овај пројекат је од почетка имао безрезервну подршку српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика, што је довело до тога да Јахорина сија као 1984. године“, истакао је Цицовић.

Он је навео да Јахорина свим скијашима гарантује 120 дана скијања, те да се на тај начин сврстала у ред европских и свјетских скијашких центара.

„Радећи даље на инфраструктурном повезивању Олимпијског центра са Источним Сарајевом и Палама даје се велики допринос и развоју Републике Српске. Све су то разлози да дођете на Јахорину“, поручио је Цициовић.

Традиционалној свечаности у организацији Олимпијског центра „Јахорина“ присуствовали су и министри у Влади Србије – спољних послова Ивица Дачић, заштите животне средине Горан Триван, те рударства и енергетике Александар Антић.

Свечаности „Вече Јахорине у Београду“ присуствовали су и предсједавајући Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому парламента БиХ Сташа Кошарац, предсједник Привредне коморе Републике Српске Борко Ђурић, те бројне званице из јавног живота.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here