Сутра Крсна слава и Дан општине Пале – Велика Госпојина

0
568

Српска православна црква прославиће сутра један од највећих празника посвећен Успењу Пресвете Богородице – Велику Госпојину.

Овај празник свечано се обиљежава и у општини Пале, као Крсна слава општине и централног храма Успења Пресвете Богородице.

Према најављеном протоколу, у 09.00 часова почеће Литургија у овоме храму, након чега ће улицама Пала проћи свечана литија, а након тога биће извршен обред освештања и ломљења славског колача.

Усљед пандемије вируса корона, веће прославе су отказане, као и традиционалне славске Госпојинске свечаности.

Поводом Дана општине, биће одржани два турнира у кошарци и одбојци: „Тамоза куп“ и меморијални одбојкашки турнир „Веселинка Слијепчевић Обрадовић“, оба међународног карактера.

Турнири ће бити одржани без публике и уз поштивање свих мјера прописаних од стране Републичког штаба за ванредне ситуације и Института за јавно здравство Српске.

Међународни кошаркашки турнир “Tamoza cup 2020” биће одржан у Спортско – пословном ценру „Пеки“ у Палама, у периоду од 27. до 30. августа.

Организатор осмог по реду турнира је КК “Партизан ТС” из Бањалуке, у сарадњи са удружењем „Рефлекс“, а најављено је учешће неких од најквалитетнијих екипа из региона и Европе.

Меморијални турнир „Веселинка Слијепчевић Обрадовић“, који се ве другу годину заредом игра у част прерано преминуле паљанске одбојкашице, биће одржан у термину од 28. до 30. августа у дворани „Пеки“ у Палама.

Осим домаћина ЖОК „Јахорина“, на турниру ће учествовати екипе: прошлогодишњи побједник турнира ОК „Wizura“ Београд (вишеструки шампион Србије); ЖОК „Јединство“ Брчко (вишеструки шампион Босне и Херцеговине); ОК „Морача“ Подгорица (финалиста Купа Црне Горе).

Играће се по систему свако против свакога, а ево и распореда одигравања мечева:

Петак28. август:

12.00 – Отварање турнира – ЖОК Морача – ЖОК Јахорина

Субота29. август:
10.00 – ОК Визура – ЖОК Морача
12.00 – ЖОК Морача – ЖОК Бимал Јединство
14.00 – ОК Визура – ЖОК Јахорина

Недјеља30. август:
10.00 – ЖОК Јединство – ОК Визура
12.00 – ЖОК Јахорина – ЖОК Бимал Јединство

Након посљедње утакмице, предвиђена је церемонија проглашења побједника и додјеле награда, које ће финалистима уручити начелник општине Пале Бошко Југовић.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here