Превентивне мјере продужене до 2. новембра

0
566

Републички штаб за ванредне ситуације продужио је до 2. новембра све превентивне мјере које имају за циљ спречавања ширења вируса корона.

Са овим закључком, који је донесен на данашњој сједници Штаба, своје акте дужне су да ускладе јединице локалне самоуправе, саопштено је из Бироа Владе за односе с јавношћу.

– У случају погоршане епидемиолошке ситуације локалне заједнице дужне су да на својој територији донесу рестриктивније мјере у односу на мјере утврђене овим закључком и о томе обавијесте Републички штаб за ванредне ситуације – додаје се у саопштењу.

Републички штаб за ванредне ситуације прихватио је Информацију о потреби расподјеле прехрамбених намирница, односно уља, шећера и брашна, које се налазе у складишту Црвеног крста Републике Српске.

Намирнице ће бити подијељене домовима ученика и студентским домовима у Републици Српској, хуманитарним удружењима, градским, општинским организацијама и јавним кухињама Црвеног крста Републике Српске.

С обзиром на то да је препорукама Института за јавно здравство наведено да је потребно пратити, поред осталих симптома, и тјелесну температуру ученика и радника у васпитно-образовним установама, Републички штаб одобрио је да Институт испоручи Министарству просвјете и културе бесконтактне топломјере, које има на располагању.

Сједницом Републичког штаба за ванредне ситуације предсједавао је командант Штаба Радован Вишковић.

Сви досадашњи закључци Републичког штаба за ванредне ситуације доступни су на порталу Владе Републике Српске у секцији „Републички штаб за ванредне ситуације – Акти“, https://www.vladars.net, као и на страници Коронавирус у Српској, https://koronavirususrpskoj.com.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here