Поздрављен пакет помоћи ЕУ за Западни Балкан

0
466

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик поздравио је пакет помоћи ЕУ за Западни Балкан у износу од девет милијарди евра, од чега ће значајан дио бити бесповратан.

„То је помоћ за инфраструктурне пројекте који треба да повежу главне градове земаља Западног Балкана. БиХ неће бити остављена да се бори са боље организованим земљама приликом повлачења тих средстава, већ ће бити одређени пројекти и сходно нашој брзини средства ће моћи да се повуку“, рекао је Додик новинарима у Сарајеву.

Додик је истакао да је приликом недавне посјете чланова Предсједништва БиХ Бриселу речено да ће тај програм помоћи за Западни Балкан данас добити дефинитивну и формалну подршку и оквир, а да би комесар за проширење ЕУ Оливер Вархељи требао у петак да посјети регион и саопшти детаље тог плана.

Он је навео да је предсједник Европског савјета Шарл Мишел позвао чланове Предсједништва БиХ да у петак, 9. октобра, дођу на састанак у Брисел, јер их током њихове недавне посјете није могао примити с обзиром да је био у изолацији због вируса корона.

„Предсједништво се припрема да у петак путује у Брисел и срешћемо се са још неким људима, осим Мишела“, рекао је Додик.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here