Помоћ за 119 радника који су остали без посла

0
765

Општина Пале објавила је данас ранг листу за 119 радника који су остварили право на новчану накнаду усљед губитка посла због вируса корона, а укупна вриједност помоћи износи око 60.000 КМ.

Начелник општине Пале Бошко Југовић изјавио је да је ова локална заједница одлучила да помогне свим предузетницима и онима који су остали без посла током епидемије вируса корона, те да ће у буџету планирати средства за помоћ и нада се да ће радници брзо доћи до запослења.

„То је најмање што је локална заједница могла да уради у овом тренутку. Трудићемо се да у оквиру буџета за идућу годину предвидимо сличне мјере, како бисмо максимално ублажили посљедице“, рекао је Југовић.

Он се нада да ће и епидемија вируса корона у наредном периоду да се смањи како би се наставио развој Пала.

Вршилац дужности начелника Одјељења за привреду и друштвене дјелатности општине Пале Игор Иконић рекао је новинарима да су објавили ранг листу радника који су остварили право на једнократну новчану накнаду, те да је ово први дио реализације пројекта која почела још средином године.

„Скупштина општине Пале усвојила је програм подстицаја и програм помоћи радницима и предузетницима који су били угрожени епидемијом вирус корона. На накнаду је право остварило 119 радника, а сутра можемо очекивати да ће доћи до исплате новчаних средстава на текуће рачуне радника“, нагласио је Иконић.

Он истиче да је општина Пале једна од ријетких локалних заједница у Републици Српској која је нашла могућности, имала разумијевања да помогне грађанима који су директно погођени епидемијом вируса корона и због тога остали без посла.

Према његовим ријечима, радници ће добити једнократно по 500 КМ, а у току наредне седмице очекује се и реализација овог пројекта који се односи на предузетнике.

„Комисија ће одрадити посао и рангирати предузетнике, који ће бити подржани од општине Пале. Намјера нам је да подржимо оне предузетнике који су били најугроженији и затворени за вријеме првог таласа вируса корона“, објаснио је Иконић.

Иконић каже да ће за предузетнике бити обезбијеђено укупно око 200.000 КМ.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here