Почели радови на санацији зграде Дома здравља Пале

0
838

Радови на санацији зграде Дома здравља Пале почели су данас, а овај пројекат вриједан око 500.000 КМ, подразумијеваће постављање нове фасаде, кровног покривача и замјену дотрајале столарије.

Начелник општине Пале Бошко Југовић је у петак, након одржане сједнице локалног парлемента, у изјави новинарима потврдио да ће у току ове седмице доћи до пројекта санације зграде паљанског дома здравља.

– У наредној седмици почињемо са санацијом зграде посредством енергетске ефикасности Министарства грађевинарства Републике Српске и улажемо 500.000 КМ у санацију Дома здравља – рекао је Југовић новинарима у петак.

Он је нагласио да ће ова санација, поред постављања нове фасаде, подразумијевати и замјену дотрајале столарије и новог кровног покривача, те да ће зграда Дома здравља добити сасвим нови изглед.

Централна зграда Дома здравља „Пале“ изграђена је 1976. године, а поред тога одржаване су амбуланте Мокро, Подграб и Прача. Увођењем породичне медицине и доградњом новог дијела зграде послије рата, Дом здравља „Пале“ данас броји 12 тимова породичне медицине, ренген дијагностику, лабораторију, одјељења гинекологије, стоматологије, педијатрије, Центар за ментално здравље, Центар базичне рехабилитације и Хигијенско-епидемиолошку службу.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here