Почела електронска пријава за „Конференцију беба“

0
595

Електронска пријава за манифестацију „Конференција беба“ почела је данас и трајаће до понедјељка, 29. јуна, рекао је начелник одјељења за привреду и друштвене дјелатности у општини Пале Игор Иконић.
Он је изјавио новинарима да је општина Пале одлучила да организује традиционалну манифестацију и да је не прекида с обзиром на то да траје већ 20 година.

„Због ситуације проузроковане епидемијом вируса корона и наредбе Министарства породице, омладине и спорта Српске да се манифестација не одржава широм Републике Српске, ипак смо одлучили да је организујемо, али на другачији начин. Желимо да дамо прилику родитељима да пријаве своје бебе“, навео је Иконић.

Он је додао да право учешћа имају бебе рођене од 28. јуна 2018. до 28. јуна ове године и позвао родитеље да пријаве своје малишане.

„У пријави је потребно навести име и презиме бебе, име и презиме родитеља, датум рођења бебе, адресу становања, имена браће и сестара и контакт телефон“, прецизирао је Иконић.

Пријаву је потребно извршити путем мејла /dejana.colic@pale.rs.ba/ или на број телефона 057/226-592.

Према ријечима Иконића, комисија ће прегледати све пријаве и изабрати трочлано предсједништво беба, као и бебу са највише браће и сестара.

„Поклони изабраном трочланом предсједништву и беби са највише браће и сестара биће уручени у складу са новонасталом ситуацијом и уз поштивање мјера и препорука Републичког штаба за ванредне ситуације. Потрудићемо се да поклоне добију све пријављене бебе“, нагласио је Иконић.

Циљ манифестације „Конференција беба“, која се већ традиционално одржава широм Републике Српске под покровитељством Министарство породице, омладине и спорта Српске, јесте промовисање породице и породичних вриједности.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here