Пале: Једногласно подржан наставак изградње топловода и топлане

0
516

Одборници Скупштине општине Пале једногласно су усвојили закључке који се односе на пројекат наставка изградње топловода за потребе измјештања постојеће Градске топлане из центра Пала.

Предсједник Скупштине општине Пале Дамјан Шкипина изјавио је новинарима да је сједница била квалитетна, да је било много конкретних приједлога и дискусија, те да су прихваћена три закључка на приједлог Клуба одборника СНСД-а Пале.

Шкипина је навео да први закључак обавезује инвеститоре да у склопу нових стамбених објеката који се граде на Палама предвиде просторију за смјештај подстанице, како би се испоштовали технички услови за прикључење на даљинско гријање у наредном периоду, гдје би Комунално предузеће “Градске топлане” претходно дало писану сагласност за такав прикључак, сходно својим капацитетима.

“Други закључак био је с циљем наставка изградње нове градске топлане и њеног значаја за будући развој општине Пале, те да Скупштина обавезује начелника Пала Бошка Југовића да у наредном периоду нађе најповољније изворе финансирања и о томе информише Скупштину”, изјавио је Шкипина новинарима након тематске сједнице.

Према његовим ријечима, трећи закључак односи се на активности на реализацији пројекта даљинског гријања на Палама, измјештања и изградње нове градске топлане која ће својим капацитетима омогућити гријање постојећих објеката, те прикључења за нове објекте који су планирани или су већ у фази изградње.

Начелник општине Пале Бошко Југовић истакао је да је сједница била важна и конструктивна, уз стручно објашњење пројектаната који су радили одређена рјешења за топлану, извођаче радова, те похвалио одборнике јер су једногласно изгласали три закључка која су усмјерена ка наставку изградње, односно измјештања Топлане из центра Пала.

“Потребно је направити нову топлану како би се искључила постојећа, која мора бити у функцији све до момента пуштања у рад нове топлане. Прва ствар коју је потребно урадити јесте изградња новог топловода, односно везе садашње позиције Топлане са новом. Након тога, завршетак финансијских средстава за која је мене општина обавезала да обезбиједим за наставак радова”, навео је Југовић.

Одборник СДС-а у паљанској Скупштини Марко Сикима рекао је да је стање у Градској топлани “катастрофално, да постоји акумулирани губитак преко милион КМ, али да су подржали закључке јер се нешто мора рјешавати по питању Топлане”.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here