Околић: БиХ у великој агонији; Српска никог не угрожава

0
54

Замјеник министра одбране у Савјету министара Мирко Околић рекао је за РТРС да је БиХ у великој агонији и да неће далеко стићи уколико овако настави.
Коментаришући изјаву министра одбране Сифета Поџића о покретању поступка против њега и српских кадрова у Оружаним снагама БиХ, због присуства централној церемонији обиљежавања Дана Републике Српске у Бањалуци, Околић је рекао да су овакви потези неутемељени, те да су српски кадрови и прије имали проблема због тога, али да је сада ескалирало због свеукупне ситуације и напетости у БиХ.

Околић је рекао да Поџић против њега може поднијети само пријаву правосудним органима.

Он је нагласио да БиХ има много већих проблема и да би се требало бавити тим, а не легитимним, мирнодопским активностима у Српској поводом Дана Републике.

За разлику од тог, додао је Околић, у ФБиХ су примјетни ратнохушкачки потези на које нико не реагује, попут јучерашњег у Бужиму гдје су бошњачка удружења организовала такозвани марш, уз ратне покличе и заставе, величајући акцију тзв. Армије БиХ у којој су страдали српски цивили.

Он је нагласио да би, уколико се потврде наводи о учешћу припадника Оружаних снага у тзв. маршу, требало да буде утврђена одговорност и покренут поступак, јер је то много већи проблем од присуства српских официра прослави 9. јануара која никог није угрозила и са које су послате искључиво поруке мира.

Околић је рекао да је циљ политичког Сарајева да приволи све у БиХ на грађанску државу, што је неприхватљиво, те да Република Српска инсистира на разговору и компромису.

Постави одговор

Молимо унесите свој коментар!
Овдје унесите своје име

20 + 2 =