O чему ће разговарати Додик и Путин

0
56
Шеф Представништва Републике Српске у Русији Душко Перовић рекао је да ће предсједник Српске Милорад Додик 23. маја у Москви разговарати са руским предсједником Владимиром Путином о наставку и развијању економске сарадње, о Дејтонском споразуму и притисцима на Републику Српску.

-То су неке ствари о којима Додик у пријатељском духу жели да информише Владимира Путина с обзиром на то да одавно имају лијепу комуникацију – рекао је Перовић Срни.

Он је рекао да би Додик, у зависности од протокола посјете Русији, требало да Путину уручи Орден Републике Српске на огрлици којим га је почетком ове године одликовао уочи обиљежавања Дана Републике – 9. јануара.

Додик је тада на свечаности додјеле одликовања у Бањалуци истакао да је Путин заслужан за развој и учвршћивање сарадње, те политичких и пријатељских односа Српске и Русије.

-Има заслуга и у области јавних дјелатности којима се доприноси обостраном политичком, економском, друштвеном и привредном расту и развоју – рекао је тада Додик.

Милорад Додик изјавио је синпћ да би 23. маја требало да буде у Москви и сретне се са руским предсједником Владимиром Путином.

Додик је рекао да неће разговарати о оружју, већ да га интересује како се гледа на будући свијет, да ли би се ми могли томе прилагодити.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here