Колико нас је коштао асфалт око стадиона? Недовршени пројекат одлазећег градоначелника

0
2023

На питање колико нас је коштало уређење атлетске стазе око паљанског стадиона из Скупштине Града би одговорили скоро пола милиона (око 400.000 КМ). Међутим, да ли је то тако, да ли је то много, мало…и ако јесте, колико је то мало?

Одговор је да нас је асфалтирање око стадиона коштало комплетне атлетске будућности у општини Пале, а не постоји новац којим се то може измјерити. О чему се ради?

Покушавши да темпирано (прије избора) испуни обећање дато прије десетак година тренутни градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић доноси одлуку о кредитном задужењу Града (још претпрошле године), како би се ова исхитрена предизборна маскарада извела тик прије 15. новембра.

Као већ излизани клише и у стилу пропаганде која је могла пролазити код одређених скупина становништва у прошлом вијеку, Вуковић (са одређеним кандидатима за одборнике из ПДП-а) је до сада толико пута обишао радове на асфалтирању око стадиона да се атлетска стаза већ „излизала“. То је очигледно стаза за политичке рекреативце, јер од њеног завршетка можемо се поздравити са озбиљном атлетиком на Палама.

Извршењем овог непромишљеног, исхитреног и политичког пројекта бачен је „врућ кромпир“ у руке будућем начелнику општине Пале и градоначелнику Источног Сарајева, те је остављена велика брига садашњим и будућим генерацијама спортиста наше општине.

Како су недавно истакли еминентни атлетски стручњаци из наше регије: ово је прва фаза уређења атлетске арене и она је изведена на такав начин да је у потпуности онемогућила израду друге фазе уређења. Другим ријечима, ово је један уништен стадион и уништена атлетска арена, а направљена је обична стаза за тркаче-рекреативце. Доносећи исхитрену политичку одлуку руководство Града се није консултовало са струком.

Није остављена могућност да се накнадним радовима било шта додатно уради. Неће се моћи одржавати никаква атлетска такмичења нити ће атлетску будућност овдје моћи да граде спортисти атлетских скакачких и бацачких дисциплина.

Ово је једно „љубазно“ довиђења за бацаче диска, бацаче копља, бацаче кугле и кладива; довиђења за скакаче удаљ, скакаче увис, скакаче с мотком и оне који би скакали чувени троскок.

Ово је једно „љубазно“ довиђења тркачким такмичењима (јер има само 6 умјесто 8 тркачких стаза), атлетским клубовима и генерално атлетским такмичењима на Палама, јер је „неко“ направио троскок у погрешном смјеру због политиканства, уништио атлетску будућност Пала, а попут кладива бацио народни новац у своју личну промоцију. Хљеба и игара!

Постави одговор

Молимо унесите свој коментар!
Овдје унесите своје име

10 + twenty =