Италија у страху, спремају се нове мјере

0
488

Због недавног пораста броја новозаражених, Италија се спрема да уведе нове рестрикције против ковида 19, укључујући и забрану приватних забава, саопштио је италијански министар здравља Роберто Сперанца.

Сперанца је у интервјуу за ТВ РАИ рекао да Италија мора да уведе нове рестрикције због ковида 19 како би спријечила поновно ширење епидемије и увођење мјера карантина, преноси Ројтерс.

Италијански министар здравља је рекао да је предложио да буду уведене забране на приватне забаве, за дјецу и одрасле, док би радно вријеме кафића и ресторана могло да буде скраћено.

Осим тога, могуће је и увођење мјера које се односе на спортове који подразумијевају физички контакт и у којима ношење маски није могуће, рекао је Сперанца, али није изнио више детаља.

Нове мјере против ковид 19 биће у понедјељак размотрене с регионалним властима, а декрет у којем ће оне бити изнесене, премијер Ђузепе Конте могао би да потпише истог тог дана увече, рекао је Сперанца.

Он није искључио могућност увођења мјера карантина у будућности, уколико ситуација то буде захтијевала, али сада то није случај.

У Италији је у петак први пут од марта потврђено више од 5.000 нових случајева ковид 19, а дневни пораст броја новозаражених је и након тога остао исти. Број смртних случајева од посљедица болести је, међутим, мањи него на врхунцу пандемије у земљи у марту и априлу.

Прошле сриједе влада Италије увела је обавезно ношење маски и на отвореном.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here