Француски сенатор поручио: Свједочићу о проживљеној реалности Срба на Косову

0
74

Француски сенатор Себастијан Моран изјавио је данас у Сјеверној Митровици да ће у Француској реално свједочити о животу Срба на Косову.

Моран је био у делегацији француских парламентараца која је разговарала са потпредсједником Српске листе Игором Симићем и чланом предсједништва ове странке, Славком Симићем о ситуацији и проблемима српске заједнице на Косову.

– Ја сам овдје да свједочим о реалности живота Срба у њиховим градовима и свједочићу у француском Сенату у финансијској комисији, такође у групи „Пријатељство балканских земаља“ да бих покушао да покажем да је могуће да српски народ поново пронађе нормалан живот на овим просторима – рекао је Моран.

Он је захвалио представницима Српске листе након сусрета истакавши да је разговор био неопходан јер се, како је казао, не бави политиком ван реалности и да ће свједочити о проживљеној реалности Срба на Косову.

– Поносни смо јер смо могли да угостимо наше пријатеље из Француске а са друге стране да се они на терену увјере како живе Срби данас на КиМ. Како је могуће да у 2020. години Срби не могу да посјете своје светиње, како је могуће да се Србима забрањује да посјете своје домове на КиМ и како је могуће да 250.000 Срба, 20 година након сукоба, не могу да се врате у своје домове – изјавио је Игор Симић, пренио је портал Косово онлајн.

Симић је додао да је представницима Српске листе била част да на Божић дочекају француске парламентарце и хуманитарне раднике који се труде да промјене слику која је устаљена када је у питању ситуација на Косову и да свијету представе истину са каквим се проблемима суочавају Срби на Косову.

– Потребно је да истина дође до људи који желе да је чују, а у томе ће нам помоћи људи широког срца и искреног односа према односу Срба и Албанаца какви су представници француске делегације са којима смо данас разговарали – додао је Симић.

Постави одговор

Молимо унесите свој коментар!
Овдје унесите своје име

1 × two =