“ФИС трофеј Равна Планина“ окупио 76 учесника из 22 земље

0
579

Међународно такмичење у алпском скијању “Фис трофеј Равна планина” званично је данас отворен у ски-центру “Равна планина” код Пала, уз учешће 76 такмичара из 22 земље.
Пети “ФИС трофеј Равна планина” организован је у алпској дисциплини слалом, а у оквиру њега одржава се и Јуниорско првенство БиХ.

Такмичење је отворио помоћник министра за спорт Републике Српске Марко Ђуран, који је истакао да је велико задовољство присуствати Фис трци, посебно што су у условима пандемије у Републику Српску дошли и такмичари са Филипина.

“Ми сви који се бавимо спортом, институције и привредни субјекти треба да будемо захвални организатору, гостима, медијима, а највише такмичарима што су данас овдје са нама на Равној планини. Спорт је након појаве вируса корона доживио велики застој, али се почео будити”, нагласио је Ђуран.

Он је рекао да је Министарство породице, омладине и спорта Српске већ традиционално спонзор одржавања Фис трке и изразио наду да ће то спонзорисање бити значајније у наредном периоду, посебно у организацији “Европа купа”.

Предсједник Смучарског клуба “Пале” Игор Шљука рекао је да је данас други дан Фис трке на Равној планини, која се одржава пети пут у континуитету, те да су на стази 76 учесника из 22 земље.

“Иако у тешким ковид условима, људи су смогли снаге, стрпљења и испунили све предострожности да би данас имали веома успјешно такмичење, тако да су стазе идеално припремљене”, навео је Шљука.

Он је захвалио људима који су подржали ову спортску манифестацију, првенствено ресорном министарству, Скијашком савезу БиХ, начелницима општина Пале, Источно Ново Сарајева и власкику ски-центра Вељку Голијанину који је омогућио да се трка одржи.

Представник Ски-савеза БиХ Борис Лекић рекао је да очекују да ће такмичење бити врхунско јер су врхунски и организатори, те додао да је оне од вишеструког значаја за Савез.

Власник Ски-центра “Равна планина” Вељко Голијанин поздравио је све такмичаре из 22 земље, истичући да су у скоро немогућим условима дошли на скијалиште и својим учешћем допринијели да се одржи пета Фис трка.

“Можемо се поносити да смо у региону једини који смо направили пет Фис трка на континуитету. Самим залагањем и успјешно завршеним тркама, ски-центар је озбиљан кандидат и носилац `Европа купа`. Од 22. до 26. фебруара очекујемо да се одржи `Европа куп`, што за нашу локалну заједницу Пале, за Републику Српску и БиХ значи пуно”, каже Голијанин.

Начелник општине Пале Бошко Југовић рекао је да је локална заједница поносна на организацију Фис трке и да је организатор извукао максимум, с обзиром на пандемију вируса корона.

“Ски-центар Равна планина показао је да може организовати такмичења и сигуран сам да ће и технички делегат знати да вреднује њихов труд, тако да ће организација `Европа купа` која треба да услиједи послије бодовања ове Фис трке бити неспорна”, навео је Југовић и додао да ће такмичари и посјетиоци скијашког центра знати да уживају у чаролијама зимског спорта.

Начелник општине Источно Ново Сарајево Јован Катић рекао је да ће у склaду са својим надлежностима и могућностима увијек подржавати овакве спортске манифестације.

Организатор Петог “Фис трофеј Равна планина” је Смучарски клуб “Пале” у сарадњи са смучарским савезима БиХ и Републике Српске.

Такмичење ће трајати до сутра.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here