Екипа „Јужни ветар“ побједник турнира у уличном баскету у Подграбу

0
832

Екипа „Јужни ветар“ постала је шампион првог турнира у уличном баскету одржаног у Подграбу, побједивши у финалу екипу „Кафаница Red & White“ резултатом 21:9.

За најбољег играча турнира проглашен је Милош Тадић из побједничке екипе, а осим њега за „Јужни ветар“ наступили су Оливер Клачар, Александар Шурбат и Душан Николић.

Вицешампионска екипа „Кафаница Red & White“ играла је у саставу Никола Павловић, Радомир и Данијел Ребић и Радослав Ђурђевић, те одиграла сјајан турнир, међутим нису имали снаге за чудо у финалу.

Трећепласирана била је екипа под називом „Candy shop“, a њу су представљали Славенко Миладиновић, Филип Ристић, Ђорђе Шикуљак и Аћим Живковић.

Осим класичног баскета три на три, организатори су приредили и ревијално такмичење у шутирању за три поена, као и мечеве ветерана и дјеце.

Члан побједничке екипе Оливер Клачар захвалио је организаторима за спектакуларно организован турнир, а није крио ни задовољство оствареним резултатом.

„С обзиром да је овај турнир организован први пут, много нам значи јер ћемо заувијек остати упамћени као први побједници. Са друге стране, приоритет је био дружење и забава, а ми смо дошли да увеличамо ову манифестацију, да помогнемо да се организује и да све прође у најбољем реду“, нагласио је Клачар и изразио наду да ће турнир постати традиционалан.

Један од организатора турнира Ђорђе Глуховић рекао је за „Паљанске новости“ да је задовољан како је све протекло, те да се нада да је ово почетак једне дивне спортске приче.

„Основни циљ организовања турнира је афирмација и популаризација спорта међу омладином у Подграбу, а ми се надамо да ће овај догађај прерасти у традицију. Захваљујем се начелнику општине Пале Бошку Југовићу и цијелој општинској управи, јер су нас максимално подржали финансијски, логистички и морално“, истакао је Глуховић.

Начелник општине Пале Бошко Југовић рекао је да је турнир оправдао очекивања свих љубитеља баскета и обећао да ће општинска управа улагати у спортску инфраструктуру на подручју Подграба.

„Намјера нам је да обновимо игралиште које се налази у школском дворишту, да санирамо трибине, а већ смо поставили нову таблу и обруч на кошу. Желимо да окупимо омладину у Подграбу и да их подстакнемо да се баве спортом и лијепим стварима. Хвала организатору и свима који су, на неки начин, допринијели организацији турнира, јер су сви становници Подграба са одушевљењем прихватили ову манифестацију. Надам се ће турнир постати традиционалан, а наша подршка неће изостати“, нагласио је Југовић.

Турнир је протекао у складу са свим препорукама Републичког и Општинског штаба за ванредне ситуације, Института за јавно здравство Републике Српске, уз поштовање свих прописаних мјера, с циљем спречавања ширења вируса корона.

Организатор турнира је неформална група младих људи из Мјесне заједнице Подграб, а генерални покровитељ ове спортске манифестације је Општина Пале.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here