Додик: У наредна 24 часа карантински смјештај на свим граничним прелазима

0
63

Предсједништво БиХ се сложило с тим да се у наредна 24 часа на свим граничним прелазима успостави карантински смјештај за држављане БиХ који долазе из иностранства, рекао је за БХРТ српски члан предсједништва БиХ Милорад Додик.

– То подразумијева да они проведу у карантину 24 часа, да добију основни здравствени преглед и да их након тога морају преузети општине и смјесте их у општинске карантине, а не дозволити као до сада да се иде на такозвану кућну изолацију која није поштована од стране многих појединаца што је узроковало и ширење саме епидемије. То је једна од најважнијих мјера које смо учинили – навео је Додик.

Предсједништво БиХ је, како каже, усагласило неколико важних ствари када је у питању буџет БиХ.

– Прва је да се буџет БиХ који је раније предложен врати на поновно разматрање Савјету министара, како би се прилагодио новонасталој ситуацији и да се до краја маја предложи неки нови нацрт. У сваком случају да се уваже услови везани за развој ситуације, стање прихода који ће очигледно бити угрожени са становишта прилива у наредним мјесецима – рекао је Додик, нагласивши да је тренутно најважније да БиХ има уравнотежен и реалан буџет.

Према његовим ријечима, Предсједништво БиХ је такође констатовало да су институције БиХ, са становишта својих надлежности, предузеле важне мјере у спречавању ширења пандемије вируса корона.

– Констатација је да се није дозволио такозвани експоненцијални раст који би могао да угрози читав здравствени систем, него је то линеарни раст обољелих. Видимо да мјере које се предузимају дају одређене резултате – истакао је Додик.

Постави одговор

Молимо унесите свој коментар!
Овдје унесите своје име

12 + 11 =