Додик добио громогласни аплауз: Нећемо бити примљени у ЕУ, па ја не морам да вам се улагујем

0
367

Српски члан Предсједништва БиХ учесник је четвртог Демографског самита који се одржава у Мађарској. Додик је скренуо пажњу Европи да демографски губици њених држава не могу бити надокнађено довођењем људи са стране.

“Да ли ће Европи за неколико деценија живјети европски народи или они који живе ту? Вама долазе многи који не успјевају да се асимилирају са Европом за разлику од нас. Ми са Балкана смо хришћани, ми смо блиски. Они који мисле да се демографски проблем може ријешити довођењем људи са стране. Ми на то нисмо пристали, у Републици Српској нема мигрантских кампова. Не желим да будемо њихов паркинг. Добићемо од Европе наредбу да их за 10 година укључимо у политички процес, па ће они говорити о шеријату итд.”, рекао је Додик и позвао европске представнике да заједно оду до Бихаћа.

“Треба да заједно одемо до Бихаћа и да видите мигрантске кампове због којих домаће становништво одлази. Зашто ви у Европи мислите да је то далеко од вас? И ја сам тако рат посматрао, далеко је од нас, па је дошао”, рекао је Додик.

Себична европска политика празни простор Балкана и попуњава се мигрантима

“Ја треба да бирам ријечи да некога не бих увриједио, а зашто је погрешно да ја говорим о себи и својим вриједностима, а треба да слушам и поштујем друге? Европа се борила против префикса “хришћанска”, а данас то јесте. Све је то утицало на чињење и нечињење, рађање и нерађање”, поручио је Додик.

Он је истакао проблем Европе када је у питању коректност и некоректност:

“Ми свакако нећемо бити примљени у ЕУ па ја сада не морам да вам се улагујем.Европа мора да промијени свој приступ. Како је могуће да је политички некоректно говорити да је мајка жена, а отац мушкарац. Ја то не могу научити, логика ми не прихвата. Они желе да наметну своје вриједности, а ја бјежим од тога”, каже Додик.

“Не смијем се никоме, забринут сам. Не знам у каквом ће окружењу живјети моја дјеца. Одлука Трампа да затвори границе имала је проблеме, али дала резултате. Нема породице без државе, али нема ни државе без породице. Ја сам за породицу и државу, то поручујем либералној Европи. Ваше искуство (Орбаново) треба да ширите и нама”, поручује Додик и истиче да добра економија није гарант добре демографске ситуације.

Он је са тим упоредио Америку која има добар економски стандарт, а опет имају проблема са рађањем дјеце. Само они народи у којима се рађају дјеца имају будућност, истакао је Додик.

Нисте разумјели ви у Европи нас Србе. Сатанизовали сте нас, а ми смо бранили наше породице, наше куће. Стали сте на страну оних других. Рекли су ми појединци да морају показати да имају добру намјеру према муслиманима, па што ми Срби морамо да испаштамо због тога? Моје искуство говори да муслимани не напуштају своје вриједности. Не позивам ја на мржњу, ја позивам само на спознају тога. Да одбранимо Европу, не само ЕУ, јер будућност Европе није само економија, него демографска стабилност. Живјеће народи који живе ту, а не Европљани”, рекао је Додик.

Он је поручио и да људи оваквог мишљења треба да се окупљају чешће и да шире ову причу и додао да је овај свијет изгубљен.

Постави одговор

Молимо унесите свој коментар!
Овдје унесите своје име

six − three =