Дочекана дјеца са Косова

0
132

Дјеца из општине Штрпце са Косова и Метохије, њих 49, дочекано је на Палама.
Начелник општине Пале Бошко Југовић дочекао је дјецу испред Цркве Успења Пресвете Богородице. 

Он је рекао да општина Пале трећу годину активно учествује у пројекту „Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске“. 

„Ови сусрети имају вишеструк значај посебно због дружења, јер та дјеца треба да осјете слободу кретања. Захвалио бих се родитељима и директорима основних школа `Србија` и `Пале`, као и свим грађанима који ће седам дана бити домаћини. На тај начин су показали велико срце“, истакао је Југовић. 

Директор Основне школе „Пале“ Александар Рајић рекао је да ће током боравка дјеце са Косова бити организоване заједничке акције као што је посјета пећини „Орловача““. 

Директор Основне школе „Шарски одред“ Штрпце Чедомир Николић изразио је задовољство што су поново гости на Палама, те је захвалио начелнику Југовићу и директорима школа који су се потрудили да угосте дјецу и дају пуну подршку. 

Николић је рекао да су на Пале стигла дјеца која ту први пут бораве и да се нада да ће им бити лијепо као и претходним групама. 

Бојан Брчкало, код кога ће седам дана боравити осморо дјеце, каже да је то за њега част и задовољство, да ће се потрудити да забораве на своју свакодневицу, јер често одлази на Косово и Метохију па зна како живе. 

Брчкало је рекао да ће дјеци показати природне љепоте и приуштити мало више слободе кретања. 

У Републику Српску данас је стигло око 1.050 дјеце, у организацији бањалучког Одбора за помоћ Србима Космета, а централни дочек био је у Андрићграду. 

У оквиру пројекта „Спојимо дјецу са Косова и Метохије и Републике Српске“ до сада је у Српској боравило 4.500 ученика у пратњи око 400 просвјетних радника.

Постави одговор

Молимо унесите свој коментар!
Овдје унесите своје име

twenty − seventeen =