Ђоковић послије жестоке борбе елиминисао Крајиновића

0
500
Новак Ђоковић пласирао се у четвртфинале Мастерса у Риму побједом у два сета над Филипом Крајиновићем.

Новак и Крајиновић одиграли су феноменалан меч који је на крају послије два сата и девет минута припао првом рекету свијета – 7:6 (7), 6:3.

Новак ће у борби за полуфинале играти против бољег из сусрета Лорензо Мусети – Доминик Кепфер.

Први сет који смо гледали био је вероватно један од најбољих откако се тенис вратио, а вјероватно и у топ 5 у овој години.

Новак и Филип водили су велику борбу, приредили су нам феноменалан тенис и правично је било да се он заврши у тај-брејку.

Видјели смо два брејка, и то одмах на старту дуела када су српски тенисери размијенили одузете сервисе (1:1).

До краја сета обојица су имали шансе да дођу до новог брејка, међутим нису успјели у тоје намјери, те смо гледали такозвани 13. гему.

Крајиновић је много боље отворио тај-брејк, па је послије пет поена резултат био 4:1. Ђоковић је успео да се врати и поведе 5:4 и до 7:7 обојица су били сигурни.

Тада је Филип погрешио из форхенда, Новак је то оберучки прихватио и потом дошао до вођство од 1-0. Први сет је трајао сат и 27 минута.

У другом сету, очекивано, Крајиновић је мало попустио и најбољи тенисер свијета знао је то да искористи. Одузео му је сервис у трећем гему, а потом и у деветом, те резултатом 6:3 долази до тријумфа.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here