Болнице и лабораторије снабдјевене потребном заштитном и медицинском опремом

0
492

Стручно оперативни тим за специфичне задатке заштите и спасавања и Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске на данашњем састанку констатовали су да су све болнице снабдјевене са потребном заштитном и медицинском опремом, лабораторије се континуирано снадбјевају са потребном количином тестова, а рад болница је реорганизован у корист јачањa капацитета COVID одјељења, саопштено је из Владе РС.

У саопштењу је наведено да Стручно оперативни тим континуирано прати стање у здравственом систему Републике Српске са аспекта јачања капацитета COVID болница ради адекватног збрињавања пацијената.

„Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске апелује на спровођење мјера заштите, које су на снази. Подсјећамо да су на снази закључци Републичког штаба за ванредне ситуације, који се тичу обавезног ношења маски у затвореном простору и на отвореном простору, уколико није могуће одржавати физичку дистанцу од два метра, а у складу са упутством Института за јавно здравство Републике Српске. Упозоравамо да су у циљу спречавања ширења вируса корона забрањена и сва јавна окупљања у групама већим од 50 лица, што укључује и окупљања као што су свадбе, сахране и слична организована окупљања“, наведено је у саопштењу.

Такође, у саопштењу је наведено да је на снази и Закључак Републичког штаба за ванредне ситуације по којем су јединице локалне самоуправе, односно, градски и општински кризни штабови дужни да у случају погоршане епидемиолошке ситуације на својој територији донесу рестриктивније мјере.

Стручно оперативни тим за специфичне задатке заштите и спасавања Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске одржао је данас у Бањалуци 121. састанак на којем је разматрана тренутна епидемиолошка ситуација и пораст броја обољелих у Републици Српској, a састанку је присуствовао министар здравља и социјалне заштите у Влади Републике Српске Ален Шеранић.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here