Ковачевић: Нови атак на Републику Српску и њене ингеренције

0
698
Савјетник српског члана и предсједавајућег Предсједништва БиХ за унутрашњу политику Радован Ковачевић рекао је да је чињенице да у правосуђу БиХ више нема Срба на руководећим функцијама нови атак на Републику Српску и нови притисак на њене институције, а на крају и на њене ингеренције.

 

Ковачевић је подсјетио да Република Српска све вријеме говори да су правосудне институције на нивоу БиХ наметнуте од високог представника и према Дејтонском споразуму не постоје као надлежност БиХ у области правосуђа, већ су то надлежности ентитета

“То су наметнуте институције и укупно их има осам на нивоу БиХ, а до сада је само једну од тих институција водио кадар из Републике Српске, односно Србин, и то је био Високи судски и тужилачки савјет БиХ. Сви остали су из Федерације БиХ. Све вријеме је атаковано на то мјесто и чини се да је то био једини проблем у правосуђу у БиХ и успјели су да га смијене и да и на то мјесто поставе Бошњака”, истакао је Ковачевић.

Он је нагласио да Република Српска нема коме да се жали већ само да се против тога политички бори и то је оно што ради и што ће и радити у наредном периоду.

Ковачевић је навео за “Спутњик” да Бошњаци већ одавно раде на томе да преузму потпуну политичку контролу над Централном изборном комисијом уочи избора 2022. године, што су сада већ урадили са послушницима из неких српских странака кад је ријеч о одржаним изборима у Сребреници и Добоју.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here