Oд 1. августа најбољим студентима биће омогућено да одраде приправнички стаж

0
625

 Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић изјавио је Срни да ће студентима генерације са два јавна универзитета од 1. августа бити омогућено да уђу у систем и одраде приправнички стаж како би могли да стекну услове да добију и радна мјеста.
Вишковић је констатовао да је ово добра мјера Владе Републике Српске и нагласио да ти млади људи, најбољи студенти са свих факултета универзитета у Бањалуци и Источном Сарајеву, треба да буду окосница развоја Српске у будућем периоду.

„Позивам све, који су заинтересовани да такве људе виде у свом колективу и окружењу, да искористе ову прилику и да се одазову програму који ће бити реализован преко Завода за запошљавање, а рок за подношење захтјева је 20. јул“, истакао је Вишковић.

Наводећи да је Влада обезиједила новац за реализацију ове мјере, премијер Вишковић је у изјави за Срну појаснио да уколико нека инситутуција, према правилима Завода за запошљавање, не може да аплицира за ова средства, у том случају ће Влада помоћи и издвојити средства за те намјене.

„Наш циљ и приоритет је да нашим најбољим студентима већ од 1. августа буде омогућено да уђу у систем и одраде приправнички стаж“, поручио је Вишковић.

Он је подсјетио да је Влада већ раније ушла у програм да студенти генерације са два јавна универзитета имају обезбијеђено радно мјесто због резултата које су постигли својим радом и школовањем и најавио да ће то постати пракса.

„Практиковали смо да то буде крајем марта или почетком априла, али ове године због пандемије вируса корона мало смо пролонгирали и ових дана почињемо са том активношћу у сарадњи са Заводом за запошљавање, тако да ће свим најбољим студентима са два јавна универзитета, без обзира са ког факултета долазе, бити омогућено да одраде приправнички стаж у институцијама Републике Српске и јавном сектору“, рекао је Вишковић.

Он је додао да ће Влада Српске наставити са том праксом и у будућем периоду чиме жели да покаже да је одговорна и да води рачуна о младим људима који су показали завидне резултате у току студија.

„Ово је и промоција наших универзитета, а овим показујемо и да неко прати и њихов и рад студената. Та дјеца заслужују да им се Република одужи на овај начин за њихов рад и труд и то ћемо радити и убудуће“, закључио је Вишковић.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here