Завршна фаза реконструкције саобраћајница на Палама

0
626

На Палама је у току завршна фаза реконструкције – асфалтирање значајних саобраћајница које центар града повезују са периферијом.

Најбољи примјер је Универзитетска улица, на чије су асфалтирање грађани чекали читаву претходну деценију, те улице на Трницама и Кременитим брдима, а све радове прати и реконструкција водоводне мреже.

Извођач радова на Универзитетској улици је фирма „Majnex“ из Пала, за чије потребе радове изводи сарајевска фирма „Демус д.о.о“.

Представник ове фирме, Хидајет Хоџић, рекао је да и лаици могу видјети да је асфалт врхунског квалитета, те истакао да је јако задовољан обављеним послом.

Завршне радове обишао је данас и начелник општине Пале Бошко Југовић, који је изразио задовољство напретком радова, те најавио до краја грађевинске сезоне наставак реконструкције великог броја паљанских улица.

„Ради се у пуном јеку грађевинске сезоне, а једина ствар на коју не можемо утицати јесте постављање асфалта. Ова инвестиција асфалтирања дијела Универзитетске улице, која центар Пала повезује са блоком Луке, заиста је била неопходна јер се ради о улици која је претходну деценију била у сталној кандидатури за санацију, а ове године смо то и успјели реализовати. Желим да честитам грађанима на лијепој саобраћајници и да се захвалим извођачу радова, као и свима који су на било који начин допринијели да се овај пројекат успјешно заврши. Као начелник, говорећи испред општинске управе, мислим да можемо бити задовољни досадашњим инвестицијама. Имамо чиме да се похвалимо, имамо довољно финансијских средстава за све пројекте, а чак нам и недостаје извођача радова у овоме тренутку јер имамо четири активна извођача на терену, али, осим њих, потребно је да упослимо још неколико“, истакао је начелник Југовић.

Он је додао да је циљ Општине да до сљедеће славе буду завршени сви планирани пројекти, те нагласио да су грађани заслужили добру инфраструктурну мрежу јер је они, као порески обвезници, и финансирају.

„Желим да истакнем да је обавеза и начелника и општинске управе да радимо, а грађани само да нам дају своју подршку, јер они су порески обвезници који издвајају своја средства и заслужују да имају добру инфраструктуру. Поносан сам што сам утврдио овај став у општнској управи и желим да поручим грађанима да се ми не бавимо изборним процесима, већ радом“, нагласио је начелник општине Пале.

Становници Универзитетске улице рекли су за „Паљанске новости“ да ће им асфалтирање помоћи на више начина, те захвалили начелнику и општинској управи на овој инвестицији.

„Улица је изграђена 1988. године, а већ годинама чекамо њену санацију. Хвала начелнику општине и хвала свима! Ово је сада права градска улица која ће нам много олакшати живот, поготово зими“, истакао је Миодраг Џида.

Његов комшија, Марко Симовић, такође је захвалио начелнику и општини на реконструкцији ове значајне саобраћајнице, те додао да то много значи и пјешацима и возачима који у великом броју циркулишу овом улицом.

У наредном периоду, у плану је реконструкција неколико улица у Мокром: приступни пут за Сињево – пећину Орловачу, пут за спомен – обиљежје палим борцима у Мокром и улица Прутине, која је већ у фази реконструкције; те улице у паљанским насељима Репца, Кременита брда, као и још много других инфраструктурних пројеката.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here